Ένα βραχιόλι για το Νικόλα..

by - Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2015

in English soon

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου... (και κάθε γονιού πιστεύω).. είναι να μη χάσω το Νικόλα.. Όταν βγαίνουμε βόλτα.. ιδίως σε ανοιχτά και ανεξέλεγκτα μέρη..  όπως στο κέντρο, στην παραλία, στο Cosmos.. 
Παρόλο που το παίζω άνετη και cool.. τρέμει το φυλλοκάρδι μου.. Κυρίως επειδή το τώρα τελευταία ο Νικόλας δοκιμάζει τα όρια του (και τα δικά μου) και θέλει να τρέχει μπροστά χωρίς να τον κρατάω.. Και κάπου εκεί.. παθαίνω καρδιακή προσβολή.. 
Ακόμη και στον αγιασμό, σε ένα προαύλιο γεμάτο (πολύ πολύ γεμάτο όμως) άγνωστο κόσμο.. και με τις πόρτες της αυλής ανοιχτές.. κι αυτός να τρέχει και να κρύβεται ανάμεσα στον κόσμο... και να ξεκαρδίζεται στα γέλια.. Κι εγώ να παθαίνω τριπλό εγκεφαλικό ενώ τον κυνηγάω για να τον προφτάσω πριν πάει από την πίσω μεριά του σχολείου.. Μα να μην έχει καμία, μα καμία, αίσθηση του φόβου.. του κινδύνου...;;; 

Και περίπου εκεί.. ανακαλύπτω τη Μαρία  και τα βραχιολάκια Callmom.  

Η Μαρία (που είναι απίστευτα ευγενική, φιλική και εξυπηρετική.. ) είναι η μαμά της Μαρίλιας και η δημιουργός του Callmom. 
Τι είναι αυτά;; 
Είναι βραχιολάκια σιλικόνης για παιδιά... που αναγράφουν το τηλέφωνο της μαμάς ή του μπαμπά.. Έτσι αν τυχόν συμβεί κάτι (χτύπα ξύλο..) το παιδί να έχει πάνω του το τηλέφωνο του γονιού.. 


Μου άρεσε που έχεις την επιλογή να γράψεις και ελληνικά και αγγλικά.. Όπως επίσης το ότι μπορείς να διαλέξεις εσύ αυτό που θα γράψεις επάνω.. Και μπορείς να διαλέξεις και το χρώμα.. 


Όταν βγαίνουμε βόλτα με το Νικόλα σε πολυσύχναστα μέρη.. πάντα του λέω μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει σε περίπτωση που ξαφνικά δεν με δει δίπλα του και έχει χαθεί..
  • Καταρχήν να μείνει εκεί που είναι (εκεί ακριβώς όμως..) και να φωνάξει δυνατά να τον ακούσω. (ευτυχώς μπορεί και πατάει κάτι τσιρίδες..εντελώς τρομαχτικές.. που σου παγώνουν το αίμα.. ) 
  • Να πλησιάσει μια άλλη μαμά με παιδάκια ή μια νεαρή κοπέλα (περισσότερο ασφαλείς επιλογές ) και να της πει ότι χάθηκε και θέλει τη μαμά του.  

{ Πλέον αυτό που μπορεί να κάνει είναι να δείξει το βραχιόλι του και να τους ζητήσει να με πάρουν τηλέφωνο.. Απλό και εύκολο.. }
 
 
*extra tip: προτιμώ να φοράω στο Νικόλα, ρούχα σε έντονα χρώματα για να μπορώ να τον ξεχωρίζω μέσα στο πλήθος.. Ένα κίτρινο, λαχανί, κόκκινο , πορτοκαλί ρούχο... διακρίνεται πιο εύκολα ανάμεσα στα υπόλοιπα σκούρα... 

* Επίσης μερικοί γονείς βγάζουν πριν τη βόλτα μια φωτογραφία του παιδιού στο κινητό για να έχουν μια πρόσφατη φωτογραφία με τα ρούχα που φοράει.. (δεν έχω φτάσει σ' αυτό το σημείο πανικού και καταστροφολογίας ακόμη.. )

Ο Νικόλας διάλεξε μόνος του τα χρώματα και φόρεσε το καινούριο βραχιολάκι του την προηγούμενη εβδομάδα που πήγαμε στην Έκθεση. 


Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει οτι δεν μου φύτρωσαν άλλα 527 μάτια στο κεφάλι και στην πλάτη για να τον παρακολουθώ.. 


Απλά ήμουν λίγο πιο ήσυχη.. ότι αν συμβεί κάτι - ο μη γένοιτο - θα υπάρχει ένας τρόπος να επικοινωνήσουν μαζί μου!! 


Μπορείτε να βρείτε και να παραγγείλετε τα βραχιολάκια Callmom στο eshop(κλικ) του Callmom και να ενημερωθείτε και από τη σελίδα τους στο facebook(κλικ)

Ναι !!! Η παραπάνω ανάρτηση είναι και διαφημιστική... Δεν πληρώθηκα γι' αυτήν και είναι  η προσωπική μου άποψη για ένα δώρο. Πιστεύω οτι πράγματα που μας αρέσουν, είναι ωραία να τα μοιράζεσαι και να τα προτείνεις και σε άλλους.. Όπως επίσης και ανθρώπους με ιδέες, δημιουργικότητα και επαγγελματισμό πρέπει να τους συστήνεις, να τους διαφημίζεις και να τους προτιμάς.. Τόσο απλά..


καλή εβδομάδα!!!



You May Also Like

20 σχόλια

  1. Ελπίδα μου καλημέρα!εγώ προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας αυτήν την "διαφήμιση" που λες..(καλά εγώ δεν το θεωρώ καθόλου κακό το να διαφημίζεις τη δουλειά ανθρώπων που εκτιμάς,...εγώ το κάνω συνέχεια άλλωστε, χωρίς πληρωμή φυσικά)...η ιδέα είναι πολύ έξυπνη...εγώ θα σε ακολουθήσω !!όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα εδώ στην Αθήνα είναι εξίσου επικίνδυνα..αν και αποφεύγω να βάζω τέτοια με το μυαλό μου για ευνόητους λόγους...θα τρελαθώωωω!!!!!καλημέρα και καλή εβδομάδα !!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Τα είχα ακούσει από την αδερφή μου αλλά δεν τα είχα δει πώς είναι. Τώρα κατάλαβα. Καλή ιδέα και όμορφη υλοποίηση από την Μαρία. Μακριά από εμάς και αχρείαστα να είναι αλλά not bad at all!!! Φιλάκια. Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ ωραία ιδέα αυτά τα βραχιολάκια! Τα έχω ήδη στα υπόψιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίδα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την εξαιρετική παρουσίαση. Εύχομαι καλοφόρετα και αχρείαστα! Πολλά φιλιά, Μαρία - callmom.eu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω κάνει ήδη εγγραφή στο newsletter του callmom.eu, είναι πολύ χρήσιμες τέτοιες πληροφορίες και σε ευχαριστούμε που τις μοιράζεσαι μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! Και εγώ είμαι από τις μαμάδες που τρέμουν και μόνο στη σκέψη. Μονίμως λέω στην Αγνή να μην απομακρυνεται απο κοντά μου και πάντα όταν τρέχει να γυρίζει να βεβαιώνεται ότι την ακολουθώ... Τώρα όσον αφορά στο να έχει το τηλέφωνο πάνω του γραμμένο ή το όνομά του... έχω διαβάσει αντίθετες απόψεις που πραγματικά με επηρέασαν. Ίσως αν αποστήθιζε το τηλέφωνό μου, θα ήταν καλύτερα... πραγματικά δεν ξέρω. Πολλά φιλιά
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α πολύ ωραία ιδέα!! Και καλά έκανες που την μοιράστηκες γιατί είμαι σίγουρη ότι θα την ακολουθήσουν πολλές μαμάδες!! Φυσικά και να είναι αχρείαστα, απλά στις μέρες μας που έχουν γίνει πιο επικίνδυνα τα πράγματα δεν είναι κακό να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και την καρδιά σου στην θέση της! :) Καλή εβδομάδα Ελπίδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια ιδέα!! Δεν ήξερα ότι υπήρχαν αυτά τα βραχιολάκια.Θα τα αγοράσω και εγώ για τα παιδάκια μου.
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίδα μου τα συγκεκριμένα βραχιολάκια δεν τα ήξερα, είχα δει παρόμοια όμως σε ένα ξένο site και έψαχνα. Μπράβο που μας τα έδειξες, ήδη τα αγόρια διάλεξαν χρώματα και θα τους τα παραγγείλω! Εξαιρετική η επιλογή σου για το post, και πάλι μπράβο! Ο χειρότερος τρόμος, να σου φύγει το παιδί από τα χέρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  10. εγω ,όπως καταλαβαίνεις , δε θα παραγγείλω ,γιατί επιδιώκω να χαθούν να ησυχάσω ,αλλά δεν χάνονται τα χαζά ,πάντα με βρίσκουν!
    Είχα γραψει ένα σχόλιο του τύπου ''γιατί να χαθεί το παιδί σου;'' αλλά επειδή γινόμουν λιγο κακιά και θα παρεξηγούμουν ,θα γίνω κακιά απο το μπλογκ μου....πάντως δεν έχω πρόβλημα με τα βραχιολάκια , αλλά και με αυτά αν χανόταν το παιδί μου ,το εγκεφαλικό δε θα το γλίτωνα!
    Και μην αγχώνεσαι καλέ τόσο πολύ! Μα και στο σχολείο !


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρά μα παρά πολύ ωραία ιδεα, άχρηστο να ειναι αλλά για παν ενδεχόμενο, ιδιαίτερα για μένα που μεγαλώνω μια κόρη που την παρά μοιάζεις άνετα με το μογλη η τον Ταρζάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράγματι Ελπιδάκι, αυτός ο φόβος είναι από τους μεγαλύτερους που έχω και πάντα αγχώνομαι φοβερά όταν είμαστε σε χώρο με πολύ κόσμο.
    Πολύ χρήσιμα τα βραχιολάκια και εξίσου χρήσιμα είναι αυτά που μαθαίνεις στο Νικόλα για ώρα ανάγκης (που ελπίζω να μην παρουσιαστεί ποτέ).
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλεια ιδέα, χρήσιμη για όλες τις μαμάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω δεν υπάρχει μαμά που να μην παθαίνει εγκεφαλικό μόνο και στην ιδέα...
    Πολυ χρήσιμο και το βραχιολακι, και το post. Αυτό με τα εντονα χρώματα το κάνω κι εγώ πάντα, τον ντύνω σημαδούρα όταν βγαίνουμε, γιατί έχει τις ίδιες τάσεις φυγής όπως ο Νικόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μοιράζομαι στο FB γιατί είναι πολύ χρήσιμο έτσι όπως γίναμε πλέον..Εδώ στην Κύπρο που δεν υπήρχαν τέτοιοι φόβοι, από πριν το καλοκαίρι έχουν ξεκινήσει κρούσματα αρπαγής παιδιών, ευτυχώς όμως ο κόσμος αντιδράει γρήγορα και δεν προλαβαίνουν να πάνε μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι να μη σου τύχει Ελπίδα μου να χαθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες το παιδί σου...σήμερα έχουν αγριέψει πολύ τα πράγματα.. Όμως αυτο το βραχιολάκι είναι κάτι ακόμη στην προσπάθεια προφύλαξης των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τέλεια ιδέα και πραγματικά πολύ χρήσιμη για τους γονείς!! Θα μπορούσαν επίσης, για τους μεγαλύτερους, να αναγράφουν και τυχόν αλλεργίες σε φάρμακα ή σημαντικές οδηγίες για άτομα που πάσχουν από κάποια ασθένεια.
    Καλημέρα & καλή εβδομάδα :*

    Υ.Γ. Μην μπαίνεις στον κόπο να εξηγείς/απολογήσε για μία σου ανάρτηση. Το μπλογκ σου είναι 100% προσωπικός χώρος. Για όσους έχουν πρόβλημα, υπάρχει και το Χ στην πάνω δεξιά γωνία ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελπιδάκι σ'ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτή σου την ανακάλυψη μαζί μας:) Είναι τέλεια ιδέα και μπράβο στην εμπνευσμένη μανούλα που έφτιαξε αυτά τα χρήσιμα βραχιολάκια.
    Και ο δικός μου φόβος είναι αυτός!!! Μην χάσω τα παιδιά μέσα σε πολυκοσμία. Βέβαια τα δικά μου μεγάλωσαν πια κ ξέρουν τα τηλ μας απ'έξω αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και μπορεί να μην είναι σε θέση να δώσουν τα τηλ μας. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!!!!
    Θα ενημερώσω και τις μαμαδοφίλες μου!!!!! Φιλάρες πολλές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όπως πάντα όταν μπαίνω εδώ μέσα στο blog σου, ανακαλύπτω άλλη μία φοβερή ιδέα! Τα συγκεκριμένα βραχιολάκια τα είχα στα υπόψιν όταν πρωτοδιάβασα για αυτά σε κάποιο άρθρο, ωστόσο ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να ψάξω να βρω που τα πουλάνε και να παραγγείλω. Η αναβολή είναι άτιμο πράγμα.
    Τώρα με μπρίζωσες όμως και θα παραγγείλω οπωσδήποτε!
    Αχρείαστα να είναι βέβαια. Καλό φθινόπωρο γλυκό μου Ελπιδάκι! Καλή σχολική χρονιά στο μικρό σου μαθητούδι. Να μου τον φιλήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS