Το πιο super αφρατο extra λεμονατο κέικ ever !!!

12:10:00 π.μ. 38 Comments A+ a-

in English soon

Το τελευταίο διάστημα η όρεξη του Νικόλα έχει αρχίσει να απογειώνεται... (φτου φτου) και δείχνει προτίμηση στα κέικ... Ζητάει συνέχεια, οπότε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα (καμιά φορά και δύο) υπάρχει κέικ στο σπίτι.. Προσπαθώ να δοκιμάζω καινούριες συνταγές για να μην τα βαριέται (βαριόμαστε) και μετά ξεμένουν... Το αγαπημένο μας κέικ πορτοκάλι είναι στα τοπ 3 μαζί με κέικ σοκολάτα.. Δοκιμάσαμε επίσης και το κέικ με κανέλα που επίσης άρεσε πολύ... Να σημειώσω εδώ ότι ο Νικόλας συμμετέχει ενεργά όχι μόνο στην παρασκευή αλλά  και στην επιλογή.. (έτσι για να ψηθεί να φάει...χεχε... άλλωστε είναι και επιλογή του...χεχεχε) 
Τις προάλλες λοιπόν που ζήτησε κέικ.. αρχίσαμε το διαδικτυακό ψάξιμο και πέσαμε πάνω στο υπέρτατο κέικ λεμόνι!!! Που έπρεπε να δοκιμαστεί πάραυτα γιατί μετά τη σοκολάτα .. το λεμόνι είναι το αγαπημένο μου!! Και έτσι βρήκαμε αυτό το super λεμονάτο κέικ!!! Που είναι πραγματικά το πιο λεμονάτο κέικ που έχω δοκιμάσει ποτέ!!! Αν είστε λοιπόν λάτρεις του λεμονιού ακολουθήστε με παρακάτω !!!  

Super αφράτο Extra λεμονάτο κέικ
αρχική συνταγή εδώ 
Υλικά: 
(για το κέικ)
  • 226 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη (το φλιτζάνι μέτρησης έχει χωρητικότητα 250ml)
  • 4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου (εγώ είχα μεσαία αβγά και έβαλα 5)
  • 1/3 του φλιτζανιού ξύσμα λεμόνι (χρειάστηκα περίπου 5-6 μεγάλα λεμόνια)
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 του φλιτζανιού φρεσκοστιμμένος χυμός λεμόνι (από εκείνα τα 5-6 λεμόνια που χρειαστήκαμε πιο πάνω)
  • 3/4 του φλιτζανιού ξινόγαλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες

Πως το κάνουμε:

  • Χτυπάμε για 5 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά : αλεύρι, αλάτι, σόδα και baking powder (και τις βανιλίνες)
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά: το χυμό λεμόνι και το ξινόγαλα (και την υγρή βανίλια)
  • Ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ τα μείγματα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45-60 λεπτά... ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι στο κέντρο. 


 Εννοείται πως μοσχοβόλησε το σπίτι...

Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ!!! Πάμε να φτιάξουμε το σιρόπι.. 

Υλικά: 
(για το σιρόπι)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοστιμμένος χυμός λεμόνι
Πως το κάνουμε:
  • Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
  • Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε 10 λεπτάκια να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα.
  • Ρίχνουμε από πάνω, κουταλιά κουταλιά το σιρόπι. 

Αφού κρυώσει καλά καλά, ετοιμάζουμε και το γλάσο λεμόνι. Ναι ναι.. έχει και λεμονάτο γλάσο!!!

Υλικά: 
(για το  γλάσο)
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 3 1/2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστιμμένος χυμός λεμόνι (μπορεί να χρειαστεί και λίγο ακόμα)
Πως το κάνουμε:
  • Ρίχνουμε το λεμόνι κουταλιά κουταλιά στη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο. 
  • Το ρίχνουμε πάνω στο κέικ και το αφήνουμε να τρέξει από κάθε πλευρά. 

Εγώ έτριψα και ξύσμα λεμονιού από πάνω... 

Πιο κέικ λεμόνι δεν γίνεται... Αφράτο, γλυκόξινο, υπέροχα αρωματικό !!! Το πιο super αφράτο extra λεμονάτο κέικ που έχετε δοκιμάσει!!!  
post signature

38 σχόλια

Write σχόλια
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:44 π.μ. delete

Εχω αδυναμια στα κεικ και εσυ φτιαχνειςπολυ αφρατα κι εντυπωσιακα κεκακια. Νομιζω οτι ο Νικολας εχει γουστο και εφεση στη ζαχαροπλαστικη!!!

Reply
avatar
maria
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 6:21 π.μ. delete

το κεικ είναι το αγαπημενο μου γλυκό και λατρευω οτι εχει σχεση με λεμόνι. Σιγουρα θα το φτίαξω και θα το συνδιάσω με earl grey τσαι. Ελπιζω το σπίτι να πλημμυρίσει απο άρωμα εσπεριδοειδή!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 7:10 π.μ. delete

Λατρεύω τα κεικ, λατρεύω το λεμόνι. κρίμα που νηστεύω, μα θα είναι στα υπόψιν για μετά..... Με έπεισες... Και το σκεφτόμουν αν γίνεται κεικ λεμόνι... Ο δε Δημήτρης αγαπάει και αυτός τόσο το λεμόνι, αφού 9 μηνών που του έδωσα να γευτεί μισή κούπα για να καταγράψω σε βίντεο τη "θρυλική γκριμάτσα ξινίλας" όπως όλοι οι γονείς- το μαιμούδι απλά συνέχισε να το δοκιμάζει με ευχαρίστηση.....!!!! <3 Καλημέρα Ελπιδάκι!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 8:46 π.μ. delete

Πολύ όμορφο, φουσκωτό και καμαρωτό! Από λεμονάτο άρωμα μοναδικό!
Μπράβο σε μαμά και sous chef!

Ζ.

Reply
avatar
Georgia P
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 9:38 π.μ. delete

Από την περιγραφή σου είναι σα να το δοκίμασα κι εγώ Ελπίδα μου και λατρεύω το λεμόνι,θα το φτιάξω σίγουρα.

Reply
avatar
Νίκη
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 9:52 π.μ. delete

Τι μου κάνεις πρωί πρωί Ελπιδάκι!!! Φαίνεται τέλειο! Και η τσαχπινιά του ξύσματος από πάνω, όλα τα λεφτά. Μιλάει από μόνο του... "Είμαι ένα λεμονάτο κέικ!!!!" Καλοφάγωτο. Α... ενδιαφέρον υλικό και το ξυνόγαλα.. Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω. Πολλά φιλιά

Reply
avatar
kathycallie
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 10:07 π.μ. delete

Τα κεικ σου είναι πάντα υπέροχα! Λατρεύω το λεμόνι στο κέικ! Θα το δοκιμάσω!
Kathy by anthomeli

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 10:15 π.μ. delete

Λάτρης των γλυκόξινων γεύσεων, αν κρίνω και από την εμφάνιση θα το λατρέψω. Πολύ πολύ ωραία συνταγή!!!

Reply
avatar
princess
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 10:29 π.μ. delete

Μ' αρέσει πολύ το κέικ λεμόνι! Και το δικό σου φαίνεται να είναι πολύ μυρωδάτο! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Reply
avatar
Amelie
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 11:14 π.μ. delete

Μα είναι λεμονοαριστούργημα αυτό, δεν είναι ένα απλό κέικ! Πόσο φουσκωτό, πόσο εμφανίσιμο και σίγουρα πόσο νόστιμο και μυρωδάτο! Δικαίως σας αρέσει πολύ!

Reply
avatar
Ελενη
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:03 μ.μ. delete

Αυτό δεν είναι κέικ, υπερπαραγωγή είναι! Και επειδή το λεμόνι είναι το δικό μου αγαπημένο (αν και τα παιδιά μου δεν θα το τιμήσουν οπότε θα "αναγκαστώ" να το φάω μόνη μου!), με έπεισες να το δοκιμάσω!

Καλημέρα
Ελένη
https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:48 μ.μ. delete

εγω πάλι δεν τα είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση αλλα τωρα αναθεωρω!!! το επόμενο που εχω βαλει στο μάτι είναι ενα δικο σου κεικ με μήλο.. κι ενα κεικ καροτο που θελω να δοκιμασω οπωσδηποτε!! πολλα φιλια Χρυσαυγη μου!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:50 μ.μ. delete

περιμένω εντυπώσεις Μαρια μου!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:51 μ.μ. delete

Μολις το δοκιμασεις θα ξετρελαθεις!! Ελπίζω και το μαιμουδακι!!! πολλα φιλια Γιαννα μου!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:51 μ.μ. delete

ευχαριστω πολυ Ζαμπια μου!! κι από τη μαμά κι απο το sous chef!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:52 μ.μ. delete

τελεια!! Περιμένω εντυπώσεις Γεωργια μου!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:53 μ.μ. delete

κι εμενα μου έκανε εντυπωση.. Ειναι μαλλον για να φουσκώσει το κέικ !! εγω το χρησιμοποιω αρκετά και παντα εχουμε στο σπίτι γιατι ο Νικολας τρελαίνεται!! πολλα φιλια Νικη μου!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:53 μ.μ. delete

τέλεια!! Περιμένω εντυπώσεις Κατερινάκι!! πολλα φιλια

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:54 μ.μ. delete

ευχαριστω πολύ!!! περιμένω εντυπώσεις μολις το δοκιμασεις Χριστίνα μου!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:54 μ.μ. delete

ειναι πράγματι!!! Μοσχομυριστό και αφράτο μέχρι το τελευταίο ψίχουλο!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:55 μ.μ. delete

χαχαχα... εχεις δικιο!! πραγματικά λεμονοαριστούργημα!!

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 12:56 μ.μ. delete

καλημέρα Ελένη μου και καλώς ήρθες!!! Εμεις πάντς το τιμήσαμε ομαδικα!! Αλλα και μονη δεν θα με χάλαγε!! Δοκιμασε και πες μου!!

Reply
avatar
Cathy Crafty
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 2:49 μ.μ. delete

Ναι, ναι την είχα πετύχει και εγώ τη συνταγή αυτή! Απλά υπέροχη! Είμαστε μεγάλοι funs του λεμονιού και οτιδήποτε λεμονένιο, ειδικά γλυκό το πεθαίνουμε! Σ'ευχαριστούμε για τις τέλειες προτάσεις σου τόσο σε φαγητό όσο και σε παιδικές δραστηριότητες!

Reply
avatar
Αθηνά
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 3:52 μ.μ. delete

Τα κέικ λεμονιού είναι τα αγαπημένα μου πραγματικά!! Φαίνεται τόσο ωραίο !! Και το γλάσο επίσης! Εύγε και στον ζαχαροπλάστη junior!! Φιλιά

Reply
avatar
Σοφία
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 6:05 μ.μ. delete

Λατρευω το κεηκ λεμονιου..Μπαινει στα προσεχως...Ευχαριστουμε!!!

Reply
avatar
Ariadni St.
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 9:48 μ.μ. delete

Να τον χαίρεσαι τον κουκλο σου Ελπίδα μου. Καλά κανει και προτιμα τα δικα σπου γλυκάκια, απο τα άλλα με τα συντηρητικα! Ωραίο κεκάκι και ειδικά το γλάσσο
Καλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ γλυκά :)

Reply
avatar
25 Φεβρουαρίου 2015 - 10:03 μ.μ. delete

Φανεται τελειοοο και αφου εγκρινει και ο νικολας ε τοτε μιλαμε για απολυτη επιτυχια!μπραβο σας ελπιδα κ νικολα!!!πολλα φιλια!!

Reply
avatar
mama petounia
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 10:22 μ.μ. delete

Τι ωραία συνταγή!!
Την βάζω στα υπόψιν!
Κούκλος ο μικρός!!!

Reply
avatar
Georgia Kaffe
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 10:47 μ.μ. delete

Πω πω φαίνεται πολύ λαχταριστό, θέλω κι εγώ να μπω στη φωτογραφία που το μυρίζει ο μικρούλης! (έχουμε κι εμείς αυτή τη Χιονάτη σε μικρούλι βιβλιαράκι!) :)

Reply
avatar
Χρύσα
AUTHOR
25 Φεβρουαρίου 2015 - 11:44 μ.μ. delete

Και σούπερ, και έξτρα, και αφράτο και λεμονάτο, και σιρόπια, και γλάσα και χαμός!
Ζήλεψα!

Reply
avatar
26 Φεβρουαρίου 2015 - 10:08 π.μ. delete

Ελπιδάκι τέλειο φαίνεται!!Μου φαίνεται εκτός από το όνομα έχουν και την ίδια χάρη τα αγοράκια μας....Με τη μόνη διαφορά ότι ο δικός μου είναι κομματάκι ιδιότροπος με το κέικ του!!Το θέλει εντελώς σκέτο από έξω και εντελώς σοκολατένιο από μέσα.χαχαχαχα...φιλιά

Reply
avatar
26 Φεβρουαρίου 2015 - 6:31 μ.μ. delete

Αν σου αρέσει πολυ το λεμόνι , δοκιμασε και κεικ με ολοκληρο πολτοποιημενο λεμόνι στο μουλτι . Σα να βαζεις το ξυσμα και τον χυμό ειναι ;) Αυτα τα 226 γρμ μπορει να με τρελάνουν παντα τα στρογγυλευω!

Ο μικρος ζαχαροπλάστης ειναι γλύκας !

Reply
avatar
26 Φεβρουαρίου 2015 - 7:28 μ.μ. delete

Τα κέικ είναι μια πολύ καλή λύση για τα πιτσιρίκια!
Τους αρέσουν πολύ και όπως λες κι εσύ Ελπιδάκι μπορούν να μας βοηθήσουν και στην παρασκευή τους.
Πραγματικά πολύ αρωματικό αυτό που μας προτείνεις! Και για μας που αγαπάμε το λεμόνι είναι ότι πρέπει!
Φιλιά

Reply
avatar
27 Φεβρουαρίου 2015 - 9:49 π.μ. delete

Πωπω, τι νόστιμο που φαίνεται! Θα είναι το επόμενο κέικ που θα φτιάξω!!! Έχεις τον καλύτερο βοηθό, γι' αυτό σου πετυχαίνουν τόσο τα γλυκά, χαχα!
Αθηνά
Craftaholic.gr

Reply
avatar
DESPINA P
AUTHOR
28 Φεβρουαρίου 2015 - 1:45 μ.μ. delete

Μου αρέσει πολύ το λεμόνι στη ζαχαροπλαστική και μάλλον θα το φτιάξω το κέικ σου γιατί τα μπισκότα που είχα φτιάξει προ διετίας που είχε βουίξει η μπλογκογειτονιά ήταν καταπληκτικά!

Reply
avatar
17 Μαΐου 2015 - 3:10 μ.μ. delete

Τελειο φαινεται!
Οταν λεμε αλευρι,τι αλευρι εννοουμε;
Σορρυ αν τα εχετε ξαναπει,ειμαι φρεσκια στην κουζινα! :)

Reply
avatar
lemonaki
AUTHOR
21 Αυγούστου 2017 - 2:33 μ.μ. delete

καταπληκτικό!!! ε΄να αφράτο λεμονοκέικ,για μια αφράτη Λεμονιά!!!!!

Reply
avatar
23 Αυγούστου 2017 - 8:20 μ.μ. delete

σίγουρα θα σας αρέσει πολυ!!

Reply
avatar