Η ιεροτελεστία του Κυριακάτικου μπάνιου..

by - Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014

in English soon

Ο Νικόλας αγαπάει το νερό..Τρελαίνεται να βρέχεται και φυσικά να κάνει μπάνιο.. Όμως τις καθημερινές -ιδιαίτερα το χειμώνα- μιας και εγώ γυρνάω αργά από τη δουλειά, το πολύ πολύ να κάνουμε ένα γρήγορο ντουζάκι.. 
Όμως τις Κυριακές αααα.. έχουμε ολόκληρο τελετουργικό.. Από νωρίς το απόγευμα ξεκινάει η διαδικασία του μπάνιου..Το καλοριφέρ ανάβει για να είναι ζεστό το σπίτι.. και για να ζεσταθεί το νερό...Η πετσέτα,οι πυτζάμες και τα εσώρουχα του απλώνονται πάνω στο καλοριφέρ για να τα φορέσει ζεστά ζεστά.. (έτσι έκανε και η μαμά μου όταν ήμουν μικρή..) Η αγαπημένη του πράσινη μπανιέρα ανοίγει και γεμίζει με ζεστό νερό και αφρόλουτρο.Και ο Νικόλας βουτάει μέσα!! 

Τα παιχνίδια βγαίνουν στη φόρα.. καραβάκια, ποτιστήρια, κύπελα.. Αφροί και σαπουνάδες και ναυμαχίες και βουτιές.. 



Και παίζει με τις ώρες.. Κι εγώ δίπλα να περιμένω να μουλιάσει.. να ζαρώσουν τα χέρια και τα πόδια του για να τον πείσω να βγει.. 
Και μετά να τον τυλίξω με τη ζεστή πετσέτα, να τον ντύσω στα ζεστά και μετά να κουκουλωθούμε αγκαλιά στον καναπέ για να δούμε μια ταινία πριν κοιμηθεί..  

Πόσο το χαίρεται και γελάει... Κάθε Κυριακή.. η ιεροτελεστία μας.. Μέχρι να μεγαλώσει λίγο ακόμα και να μην τον χωράει η μικρή πράσινη μπανιέρα του.. Και μετά θα γεμίζουμε τη μεγάλη..χεχε...

καλή εβδομάδα!!!

                                 post signature

You May Also Like

26 σχόλια

  1. Καλησπέρα Ελπίδα! Αχ τι μου θύμισες με τα ζεστά ρούχα μετά το μπάνιο... Και εμάς το έκανε η μαμά μας!!! Και εμείς είμαστε στο τσακ με την παιδική μπανιέρα, κάθε φορά επιμένει να μπει και μετά λέει ότι είναι πολύ μεγάλη για την μπανιέρα... Μεγαλώνουν τα παιδάκια μας Ελπιδάκι και να είμαστε καλά να τα χαιρόμαστε και να τα θαυμάζουμε! Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!!! Το καραβάκι το εχει και ο μικρός μου!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ το γλυκούλι, τι ωραία!! Τα ζεστά ρουχάκια, και το πλατσούρισμα στο "μπανιεράκι", που λέμε με τις δικές μου... Τα κορίτσια μέχρι τώρα έμπαιναν και τα δύο μαζί σε μια τέτοια πλαστική μπανιέρα με τα πόδια στριμωγμένα όσο δεν πάει κι έπαιζαν τέλεια στο μπάνιο, αλλά εδώ και λίγο καιρό δεν χωράνε πια... Μεγαλώσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν τα προλαβαίνουμε...χεχε... Μας βλεπω ναγεμιζουμε την κανονικη μπανιέρα μετα..χαχαχα.. φιλια Γεωργια μου

      Διαγραφή
  4. Αχ, μου θύμισες αντίστοιχες στιγμές που περνούσα με την κόρη μου όταν ήταν πιο μικρή (τώρα είναι 9 χρονών). Πολύτιμες αναμνήσεις! Amelie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πω πω.. 9 χρονων.. ολοκληρη κοπελα.. Αχ μεγαλωνουνε τοσο γρήγορα!! Να τη χαίρεσαι Αμαλία μου!!

      Διαγραφή
  5. Απίθανο το Κυριακάτικο μπανάκι σας Ελπίδα μου!!! Ο Νικόλας είναι σκέτη γλύκα!!! Πολλά φιλάκια και στους δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι αυτή η ιεροτελεστία του μπάνιου είναι από τα πιο όμορφα που έχω να θυμάμαι και από τα τρία μου παιδιά...ευτυχισμένες, μικρές, απλές στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγω ετσι το σκεφτομουνα... κι ειπα να το μοιραστω.. Δεν χωρουσε σχεδον στη μπανιέρα.. και αναρωτιομουν πόσο ακόμα θα θελει να την χρησιμοποιει!!! Ομορφες αναμνησεις!! πολλα φιλια Χριστίνα μου!!

      Διαγραφή
  7. ααααααα τιωραια που μας τα περιεγραψες βημα βημα ολα!!!! Love is in the air!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    φιλια πολλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ερωτας παιδι μου.. ερωτας!!! ο μονακριβος μου!! πολλα φιλια Κικη μου!!

      Διαγραφή
  8. Ελπίδα μου το ίδιο κάναμε κι εμείς και με τους δυο γιους μου.Τώρα πια οχι γιατί ο "μεγάλος¨είναι 12 και ο μικρός 5 και λέει "μεγάλωσα κι εγώ μαμά μόνος μου θα κάνω μπάνιο στη ντουζιέρα".Αυτό με τα ρούχα όμως το κάνουμε μικροί μεγάλοι ΑΚΟΜΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τους χαίρεσαι Γεωργια μου!! Αυτό με τα ρουχα το κανω κι εγω..χεχεχε... φιλια

      Διαγραφή
  9. Τι όμορφα που πλατσουριζει στο ζεστό νεράκι και ποσο ανεμελος είναι! Τα κοριτσάκια μου κανουν μαζί μπανιο στην μπανιέρα! Την γεμίζουμε ζεστό νεράκι, παιχνίδια και μουλιαζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καλύτερο του Σωτηρια μου!! Ναρο και παιχνιδια δος του και τιποτα άλλο..χαχα... φιλια

      Διαγραφή
  10. Αχ, να ήξερες πόσο σας χαίρομαι!
    Από ενός έτους ο μικρός δεν δεχόταν να κάτσει κάτω στη μπανιέρα ούτε με σφαίρες! Μόνο όρθια ντουζάκια! Τι παπάκια, τι παιχνίδια, τι τραγούδια, όλα τα έχω δοκιμάσει! Μέχρι και τα ρούχα στο καλοριφέρ που λες, όσες φορές το έκανα, διαμαρτύρεται ότι τον ζεσταίνουν! Ανάποδος!
    Κράτα το όσο μπορείς Ελπιδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα μην νομίζεις.. κι εμένα στην αρχη δεν ηθελε μπανιέρα... Μετα τα 2 άρχισε να τη θέλει και να παίζει εκι μέσα.. Και τωρα με το ζόρι βγαινει..χαχα... πολλα φιλια Χρυσα μου!!

      Διαγραφή
  11. Τι όμορφη ιεροτελεστία! Και πόσο γλυκό φινάλε να βλέπετε αγκαλιά ταινία! Υπέροχες εικόνες και πραγματικά ανεκτίμητες! Ένας ακόμη τρόπος για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδάκι σου! Μπράβο, Ελπίδα μου, για τις όμορφες ιδέες που μας δίνεις!
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ααααα!
    Εμείς ότι ώρα και να γυρνάμε στο σπίτι, γδυνόμαστε και μπαίνουμε μαζί [στην μεγάλη παρακαλώ!] μπανιέρα!
    Παίζουμε με τα παπάκια μας, καμιά φορά τσακωνόμαστε κιόλας γιατί θέλω κι εγώ να παίξω, και γεμίζουμε το μπάνιο νερά και σαπουνάδες!
    Αυτό με το καλοριφέρ δεν το είχα σκεφτεί, παρ'ότι μου το έκαναν κι εμένα οι δικοί μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα... τετοιες πολυτελειες εμεις μονο την Κυριακη!! Τις αλλες μερες η μαμα είναι πτώμα αλλα και ο Νικόλας δεν αντέχει πολυ ωρα.. Γυρναω απο τη δουλεια και τον βάζω για υπνο!! πολλα φιλια Μαρθούλα!!

      Διαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS