Ένα χαμένο καλοκαίρι..

by - Σάββατο, Αυγούστου 31, 2013

In English soon


φωτογραφία από εδώ
Αυτή την ανάρτηση την είχα στο μυαλό μου όλο το καλοκαίρι..Αλλά κάθε φορά που πλησίαζα το πληκτρολόγιο ..σα να μην άντεχα να γράψω..Δεν μου βγαίναν οι σκέψεις..οι λέξεις.. Κι ακόμα και τώρα που γράφω δεν είμαι σίγουρη αν στο τέλος θα πατήσω το κουμπί της δημοσίευσης ή θα την κρατήσω για μένα..
34 καλοκαίρια στη ζωή μου..34 καλοκαίρια και κάθε ένα ξεχωριστό και μοναδικό..και υπέροχο..Με μόνη εξαίρεση εκείνο που χάσαμε τον παππού μου πριν από 23 χρόνια.Και το φετινό...Το 35ο της ζωής μου..Ένα χαμένο καλοκαίρι ήταν το φετινό...Κι αν εξαιρέσεις το Νικόλα και μερικές αναλαμπές...Αυτό το καλοκαίρι ούτε το κατάλαβα..
Ήταν ίσως που ξεκίνησε στραβά..ίσως που ήταν απλά η συνέχεια ενός απίστευτα κουραστικού και μοναχικού χειμώνα..Ένα ψυχοφθόρο καλοκαίρι στη θέση ενός ψυχοφθόρου χειμώνα..Σαν ένας κύκλος..Μίζερος και κουραστικός που δεν ανοίγει να φύγεις..
Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε όταν κατεβήκαμε στο χωριό για το καλοκαίρι..Νομίζω οτι όλοι μας είχαμε κάτι άλλο στο μυαλό μας..Και σίγουρα ήταν για όλους μας το χειρότερο καλοκαίρι..Όχι τόσο από θέμα δουλειάς (..γιατί το μαγαζί πήγε αρκετά καλά για πρώτη φορά..) όσο από θέματα συναισθηματικής φύσεως υποθέτω..
Γενικά δεν ήμουν καλά ψυχολογικά το τελευταίο διάστημα.. Ο δύσκολος χειμώνας, η ανεργία, η γκρίνια, η μοναξιά, η απογοήτευση, οι εντάσεις... και ήρθε κι αυτό το καλοκαίρι και με αποτελείωσε.. Όχι οτι δεν έκανα κι εγώ λάθη ή λάθος επιλογές..Και βρέθηκα ξαφνικά μόνη στο σπίτι με το Νικόλα..όλη τη μέρα...και όλη τη νύχτα..ενώ όλοι οι άλλοι ήταν στην ταβέρνα..Χώρις αυτοκίνητο μέσα στην ερημιά... Μόνη μου..Χωρίς έναν άνθρωπο να μιλήσω..Να τρέχω πίσω απο το Νικόλα..Πάλι καλά που είχα κι αυτόν..
Να σκέφτομαι πολλά..Πολλά και μίζερα και δυσάρεστα..Να σκέφτομαι οτι δεν είμαι καλά..Οτι νιώθω εγκλωβισμένη σε ένα σώμα που δεν είμαι εγώ..σε ένα κόσμο που δεν είμαι ο εαυτός μου..Ο δυναμικός, αισιόδοξος, χαρούμενος εαυτός μου..Σε καταστάσεις που δεν έχω επιλέξει και δεν θέλω να βρίσκομαι..Οτι νιώθω μόνη..Μόνη και μοναχική..Εδώ και πολύ καιρό..Πάρα πολύ καιρό..Πάρα πάρα πολύ καιρό..Και φταίω κι εγώ που το άφησα να γίνει..που με άφησα να γίνω έτσι..Που με παραμέλησα και με άφησα και με έθαψα κάπου στο βάθος του μυαλού μου κι έγινα κάτι άλλο..Κάποια άλλη που κι εγώ δεν με αναγνωρίζω ώρες ώρες..Κάποια άλλη που δεν είμαι εγώ και δεν θέλω να είμαι..Που ώρες ώρες θέλω να φωνάξω και να τσιρίξω και να με βγάλω απο κει μέσα..Που έπεσα με τα μούτρα στο παιδί μου για να καλύψω τα κενά που είχα και να δώσω την αγάπη που περίσσευε..Που είμαι πραγματικά εγώ μόνο όταν είμαι μαζί του..ή όταν γράφω εδώ.. Και τολμώ να πω οτι αν δεν είχα το Νικόλα ή το internet..να ξεχνιέμαι λίγο ίσως να είχα κυλίσει περισσότερο προς τη σκοτεινή πλευρά..
Και μετανιώνω...Μετανιώνω που με άφησα..Μετανιώνω που αφήνω άλλους να μου φέρονται άσχημα και να με πονάνε και να με μειώνουν..Και δεν θα το ξαναεπιτρέψω..Γιατί είμαι δυνατή..Γιατί χρειάζομαι ανθρώπους γύρω μου να με αγαπάνε και να με στηρίζουν και να με δέχονται..χωρίς να κρίνουν.. χωρίς να με ρίχνουν...χωρίς να μου μαυρίζουν τη ψυχολογία..Θέλω ανθρώπους να με εμπνέουν και να με κάνουν να θέλω να γίνομαι καλύτερη..δυνατότερη..Που να με κάνουν χαρούμενη κι όχι μίζερη και δυστυχισμένη..
Γιατί τελικά θα βάλω μια μπάρα μέτρησης στη ζωή μου..σαν αυτές που έχουν στα λούνα παρκ και μετράνε το ύψος..που αν είσαι πιό κοντός δεν ανεβαίνεις..;; Έτσι κι εγώ..Αν δεν έχεις να μου προσφέρεις κάτι..αγάπη, αισιοδοξία, χαρά, ασφάλεια, έμπνευση, στοργή, αφοσίωση, μια γλυκιά κουβέντα βρε αδερφέ...εεε τότε δεν έχεις θέση στη ζωή μου..
Δύσκολο καλοκαίρι το φετινό..Από αυτά που σε φτάνουν στα όρια σου..Που σε ρίχνουν σε καταστάσεις που πρέπει να παλέψεις..Αν θες φυσικά να σώσεις και να σωθείς..
Και σήμερα..τελευταία μέρα αυτού του καλοκαιριού.. ξορκίζω το κακό..Θα το δημοσιεύσω και θα το διώξω και θα το μοιραστώ για να γίνει τόσο δα μικρό και ελαφρύ..Τόσο που αν το φυσήξω θα σβήσει..
Γιατί είμαι καλά..Νιώθω εγώ..Εγώ η ελπίδα, εγώ η αισιοδοξία, εγώ η χαρά..Γιατί δεν φοβάμαι..Γιατί ακόμα και μέσα σ' αυτό το άθλιο καλοκαίρι εγώ βρήκα στιγμές χαράς και αγάπης..Γιατί δεν θα ξαναχάσω άλλο καλοκαίρι..Γιατί όλα θα πάνε καλά..και εγώ καλύτερα...

πολλά φιλιά
Ελπίδα 

You May Also Like

22 σχόλια

  1. Ελπιδούλα ευχομαι τα δυσαρεστα να φύγουν σύντομα και τωρα που επιστρέψαμε όλες σιγα σιγα θα μαζευτούμε εδώ και θα δίνουμε κουράγιο η μια στην άλλη. Απο ότι φαίνεται μάλλον είχαμε πολλές ένα δύσκολο καλοκαίρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπιδουλα μου γλυκια νομιζω εισαι σε καλο δρομο γιατι εχεις καταλαβει που εκανες λαθος και προσπαθεις να το διορθωσεις. Επισης ξέσπασες. Αυτο ειναι ενα ακομα βημα πολυ καλο.
    Δηλωνω παρουσα και θελω να ειμαι απο εκεινους που θα σε κανουν χαρουμενη! Ηδη σου "ψηνω" το αυτογραφο που ζητησες. Ξερεις εσυ:)
    Χαρισε μας ενα ομορφο χαμογελο σου και να εισαι σιγουρη πως αυριο ξημερωνει μια καινουρια υπεροχη μερα. Αργει ακομα να τελειωσει το καλοκαιρι. Εχεις χρονο να το αλλαξεις το τελος του.
    Σου στελνω γλυκο φιλι για καληνυχτα και καλημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμιά φορά οι άνθρωποι χρειάζεται να πιάσουν πάτο για να εκτοξευθούν στον ουρανό... για να γίνουν καλύτεροι και σοφότεροι! Μήπως αυτός ήταν ο δικός σου πάτος; Η αυτοκριτική βοηθάει στην αυτοβελτίωση και εσύ είσαι σε αυτό το σκαλοπάτι... καλή ανάβαση και ελπίζω να σε βρω κάπου στη μέση γιατί κι εγώ δεν έχω φτάσει ακόμα στον ουρανό! Σε φιλώ Ελπίδα μου... πάρε θάρρος από το όνομά σου και διώξε ότι δεν σε αφήνει να πας ψηλότερα!!! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπιδάκι, εύχομαι να κλείσει εδώ αυτός ο κύκλος και να ξεκινήσει μία υπέροχη περίοδος στη ζωή σου! Όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να σε έριξε αλλά ποτέ δεν είναι αργά για μια καινούρια αρχή! :)
    Εύχομαι τα καλύτερα να έρθουν σύντομα και σου στέλνω πολλά φιλιά και όλη μου τη θετική ενέργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το εβγαλες απο μεσα σου και αυτο ειναι η αρχη! Θα πορευτεις στο φως!! μην αμφιβαλεις ! Ολα θα ειναι καθε μερα καλυτερα! ολα τα τα φτιαχνεις καθε μερα καλυτερα!
    Ειμαι και εγω εδω! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο χρόνος που πέρασε και ήταν ψυχοφθόρος ίσως έκανε πιο τραγικές τις καταστάσεις...
    ηρεμία ,κουράγιο και όχι βιαστικές και υπο πίεση αποφάσεις σου εύχομαι!
    μετά απο αυτήν την εξομολόγηση είμαι σίγουρη πως θα τη βρεις την άκρη....
    φιλάκια και πολύ πολύυυυυ αγάπη σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γλυκο μου κοριτσακι.. σε καταλαβαινω ..μην στεναχωριεσαι!!Εγω παντως σε θαυμάζω για την υπομονή,την αγάπη και ολη αυτην την ενέργεια που περιβάλλεις το μικρό σου.Απιστευτη ενέργεια..ελπιδιστικη!!Γιατην δημιουργικότητα και για το οτι δεν φοβαβαι να μιλα ς για οσα σε απασχολουν!!!!!!Οι κακες φασεις ειναι για να περνάνε..(I know!!)This too shall pass!!
    Οποτε θες καφε ελα για να δεις πως ειμαστε εδω και με τα δυο..ουυυυυυυυ μι α τρελααααααα λεμε!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίδα...λυπάμαι πολύ! Θα είχαμε πολλά να πούμε.Πολλά. Μα δεν θα σπω τίποτε παρά μόνον αυτό.Να σε φροντίζεις, είσαι ο πιο σημαντικός άνθρωπος που έχεις.Εσύ είσαι ο πιο σημαντικός άνθρωπος που έχεις..οπότε, να σε φροντίζεις!Φιλιά κοριτσάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ, βρε Ελπιδάκι, σε καταλαβαίνω..Τουλάχιστον ξέρεις ότι δεν θα ξαναπεράσεις τέτοιο καλοκαίρι, δεν θα το αφήσεις να συμβεί! Όλες χάνουμε κομμάτι του εαυτού μας τελικά, δεν είναι ποτέ αργά να το ξαναβρούμε όμως, φρόντισε τον εαυτό σου. Τώρα είστε πίσω στο σπίτι σας και θα κάνετε νέα σχέδια. Όλα θα γίνουν καλύτερα, σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόνο υποπτεύομαι, δεν ξέρω τι έχεις και τι περνάς ... σε νιώθω στ'αλήθεια. Το διάβασα όλο με κρατημένη αναπνοή. Είναι εύκολο να λέμε μεγάλα λόγια όταν είμαστε έξω από το χορό και δύσκολο να πάρουμε αποφάσεις όταν χορεύουμε εμείς. Εύχομαι ειλικρινά να μπορέσεις να βγεις από όλο αυτό που σε κάνει να μην είναι χαρούμενη. Είναι δικαίωμά μας να είμαστε καλά, κι όσο αφήνουμε τις άσχημες καταστάσεις να υπάρχουν, γίνονται συνήθεια. Και τότε είναι ακόμη πιο δύσκολο, σε καταλαβαίνω.
    Δεν είμαι σε θέση να σου δώσω συμβουλές, αλλά το μόνο που θα είχα να σου πω είναι να μην κάνεις τίποτα αν δεν νιώθεις ήρεμη μέσα σου και σίγουρη. Όταν είμαστε ταραγμένοι δεν κάνουμε σωστά βήματα. Από την άλλη, όπως λέει και η KaPa, οφείλεις να φροντίζεις τον εαυτό σου. Και κάτι ακόμη: Ευτυχισμένη, χαρούμενη μαμά = ευτυχισμένο, χαρούμενο παιδί.
    Σε φιλώ.
    Όλγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κοριτσάκια σας ευχαριστώ όλες μια μια ξεχωριστά...Είναι απίστευτο πόσο κοντά σου μπορεί να νιώθεις ανθρώπους που δεν έχεις γνωρίσει ποτε...Και πόσο όμορφα μπορούν να σε κάνουν να νιώθεις..Δεν είμαι των βιαστικών αποφάσεων..Και τελικά νομίζω οτι αυτό που λένε "αν η μαμά είναι καλά τότε όλοι είναι καλά" ισχύει.. Και εγώ είμαι καλά..Πιό ήρεμη και λιγότερο παγιδευμένη απ' ότι ήμουν τους τελευταίους μήνες... Απλά αυτή η ανάρτηση ήταν κάτι που ήθελα να μοιραστώ..Έτσι για να φύγει το βάρος από πάνω μου..Άλλωστε η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία ..χαχα.. Όλα καλά και από αύριο επανέρχομαι με πολλή πολλή θετική ενεργεια.. Στεναχώριες και μουρτζουφλιές τέλος!!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οταν εβλεπα κακο ονειρο μου ελεγε η μαμα μου να το πω για να μην βγει. Και εσυ το εβγαλεs απο μεσα σου. Δεν θα ξαναρθει. Ηταν ενα δυσκολο καλοκαιρι αλλα μαs εκανε πιο δυνατουs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα...κι εμένα έτσι έλεγε η μαμά μου Μαράκι!! Γι'αυτό το μοιράζομαι.. Ήταν όντως ένα δύσκολο καλοκαίρι αλλά τελικά.."ότι δεν σκοτώνει..σε κάνει πιο δυνατό.." πολλά φιλιά

      Διαγραφή
  13. Ελπίζω να έφυγε το βάρος και να μην ξανάρθει άλλο χαμένο καλοκαίρι...
    Ούτε άλλοι χαμένοι καιροί...να είσαι καλά..και να σε φροντίζεις πάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελπίδα μου πάτα το κουμπί του restart, σβήσε χαμένους χειμώνες και καλοκαίρια, δώσε υπόσχεση στον εαυτό σου ότι θα τον αγαπάς και θα τον προσέχεις και βουρ για ένα φθινόπωρο αλλαγών που θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα...Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβασα χθες την αναρτηση σου αλλα σημερα μπηκα να σου σχολιασω...Με εκπληξη ειδα πως ησουν και εσυ στο σπιτακι μου.Δε ξερω τι ακριβως σου συμβαινει, εχω απλα μια υποψια...Δεν εχει σημασια αλλωστε...
    Πιστευω πως ολο αυτο μπορει να σε εριξε αλλα τωρα εισαι πιο δυνατη...Πανω απο να κοιτας την Ελπιδα...Αν η Ελπιδα ειναι καλα θα ειναι και οσοι σε αγαπουν.
    Φιλια πολλα, καλο μηνα και σου ευχομαι ενα "ηλιολουστο" φθινοπωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σου εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου, να μην πάει χαμένο κάνενα άλλο καλοκαίρι.. ούτε χειμώνας, καμία εποχή. Απο εδώ και στο εξής μόνο χαρές να έχεις ση ζωή σου! Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελπιδάκι διάβασα τη σημερινή και απόλυτα αισιόδοξη ανάρτησή σου και χάρηκα πολύ!
    Σου γράφω όμως σε αυτήν, γιατί είμαι σίγουρη ότι όλα θα περάσουν και θα τ' αφήσεις πίσω σου. Μια νέα εποχή κατέφτασε κι ελπίζω να κουβαλά μαζί της μόνο ευχάριστες και χαλαρές στιγμές. Να ξεκουραστείς και να προσέχεις! Σε φιλώ κι εύχομαι καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελπίδα με άγγιξε πολύ η ανάρτηση σου. σε κάποια σημεία ήταν σα να την είχα γράψει εγω. κάποτε καπου διάβασα πως "πριν το πρώτο φως της ημέρας, είναι το πιο βαθύ σκοτάδι...."
    όλα θα πάνε καλά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ευχαριστώ ευχαριστώ και πάλι...και ξανά ευχαριστώ.. Τι περίεργο να μπορούν να σε καταλαβαίνουν άνθρωποι που δεν έχεις γνωρίσει..πολλά φιλιά κι ευχαριστώ ξανά για τη δύναμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ξόρκισες και μόνο με την παραδοχή του. Όπως και το όνομα σου ας είναι το έναυσμα για μια νέα αρχή. Καλό μήνα σου εύχομαι και από εδώ και πέρα, μόνο χαμόγελα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες, σου στέλνω τη θετική μου ενέργεια και εύχομαι κάθε εμπόδιο για καλό , καλό φθινόπωρο να έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS