Μαρμελάδα Φράουλα Φουρνιστή..

5:36:00 μ.μ. 53 Comments A+ a-

In English soon

Γενικά δεν είμαι πολύ του φρούτου...όμως τα καλοκαιρινά φρούτα τα αγαπώ..Ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια.. Σε όλες τις εκδοχές...Ωμά, μαρμελάδα, σε γλυκά, παγωτά, χυμούς... Το μόνο που δεν τρελαίνομαι να φάω είναι η φράουλα.. Ούτε ωμή ούτε σε παγωτό...Η μόνη εκδοχή που μου αρέσει είναι σε μαρμελάδα..χμμ ίσως και σε cheesecake.. (και αυτή που διαβάζω φυσικά χεχε..)
Τις προάλλες βρήκα στη λαϊκή υπέροχες μυρωδάτες φράουλες και πήρα και για το Νικόλα (που τρελαίνεται) και για να κάνω μαρμελάδα..Μια μαρμελάδα πανεύκολη και πολυδοκιμασμένη με όλα τα φρούτα.. Την αρχική ιδέα βρήκα εδω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αγαπημένη συνταγή μαρμελάδας..Η μόνη διαφορά είναι οτι γίνεται στο φούρνο...Οπότε δεν θέλει ανακάτεμα αλλά ούτε και καίγεται..




Μαρμελάδα Φράουλα στο φούρνο..

Υλικά:
  •  Φράουλες καθαρισμένες και κομμένες (εγώ έβαλα περίπου 1200 γρ.)
  • Ζάχαρη (εγώ έβαλα 300 γρ. γιατί δεν μας αρέσουν πολύ γλυκές οι μαρμελάδες..άλλωστε οι φράουλες ήταν γλυκιές κι από μόνες τους)
  • Μυρωδικά (εγώ έβαλα αρμπαρόριζα)
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι (προαιρετικά -αν δείτε οτι είναι πολύ γλυκιά)

Πως το κάνουμε:
  • Βάζουμε τις φράουλες σε ένα πυρίμαχο σκεύος - κεραμικό κατά προτίμηση..


  • Ρίχνουμε πάνω τη ζάχαρη 


  • Βάζουμε μέσα μυρωδικά και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.


  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 1 ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. 


  • Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C για άλλη μια ώρα ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. 
  • Μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο (εγώ το αποστειρώνω στο φούρνο) και το γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  • Ή αλλιώς τη βάζουμε πανω σε φρέσκο ψωμί με βούτυρο και απολαμβάνουμε..χαχα...
 

 Έτσι..για να ξεκινήσει γλυκά ο Ιούνιος... 
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε...



53 σχόλια

Write σχόλια
maria k
AUTHOR
2 Ιουνίου 2013 - 7:29 μ.μ. delete

Ελπίδα μου τι χρώμα είναι αυτό,τι μυρώδια είναι αυτή μέχρι την Αθήνα έφτασε....!!!!!Καλοφάγωτη η μαρμελαδίτσα σου!φιλάκια!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
2 Ιουνίου 2013 - 7:48 μ.μ. delete

Ευχαριστώ Μαρία μου!!! Όλο το σπίτι μύρισε!!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
2 Ιουνίου 2013 - 9:58 μ.μ. delete

Μιαμ μιαμ φαινεται τέλεια!! Θα την δοκιμάσω!!

Reply
avatar
Nasia
AUTHOR
2 Ιουνίου 2013 - 9:59 μ.μ. delete

πρώτη φορά βλέπω αυτήν τη διαδικασία!
2 ώρες στο φούρνο;; και γιατί να μην τη φτιάξω σε 30 λεπτά το πολύ στην κατσαρόλα;γούστα είναι αυτά βέβαια!
οικονομία στο ρεύμα Ελπιδάκι χαχαχαχα
καλοφάγωτη!

Reply
avatar
talibanoula
AUTHOR
2 Ιουνίου 2013 - 10:02 μ.μ. delete

πολυ μ αρεσει που γινεται στο φουρνο! μπαινει στα υποψη γιατι προς το παρον εχω 3 βαζα μαρμελαδα φραουλα!
πολλα φιλακια!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
2 Ιουνίου 2013 - 10:50 μ.μ. delete

Κι εμένα μου φάνηκε περιεργο στην αρχη...αλλα και πιο εύκολο..Ισως γιατι την πρώτη φορα που έκανα μαρμελάδα ημουν 2 ώρες πάνω από την κατσαρόλα..Οποτε το προτιμώ έτσι..χεχε..πολλα φιλιά

Reply
avatar
2 Ιουνίου 2013 - 10:51 μ.μ. delete

Τελεια!!!!!!!!! Και η πρωτη φωτο απαιχτη.
Καλο καλοκαιρι!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
2 Ιουνίου 2013 - 11:08 μ.μ. delete

Κι εμένα με βολεψε Μάχη μου.. Και την ώρα που ψήνεται εγώ κανω κάτι άλλο.. Επίσης μπορείς να τη δοκιμάσεις και με αλλά φρούτα. Εγώ έχω κάνει βερίκοκο και βανίλιες.πολλα φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
2 Ιουνίου 2013 - 11:10 μ.μ. delete

Ευχαριστώ Βανουλα...Γινεται πολύ εύκολα!!:)Να τη δοκιμάσεις..

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
2 Ιουνίου 2013 - 11:12 μ.μ. delete

Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου!! Καλό καλοκαίρι και σε σένα..Πολλα φιλιά :)

Reply
avatar
maria
AUTHOR
3 Ιουνίου 2013 - 12:37 π.μ. delete

Πρωτότυπη μέθοδος, την είχα ακούσει αλλά δεν την έκανα ποτέ.
Στην κατσαρόλα Ελπίδα μου, η φράουλα χρειάζεται μόνο 25 λεπτά.
Για αλλα φρούτα μπορεί να είναι πολύ βολικος ο φούρνος. Θα δοκιμάσω με βερύκοκο.
φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
3 Ιουνίου 2013 - 12:45 π.μ. delete

Η αλήθεια είναι οτι φράουλα στην κατσαρόλα δεν είχα δοκιμάσει οπότε δεν ήξερα οτι κάνει τόσο λίγο.. Πάντως οι βανίλιες που έκανα στο φούρνο έγιναν εξίσου καλές.. Άμα δοκιμάσεις πες μου!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
kathycallie
AUTHOR
3 Ιουνίου 2013 - 9:05 π.μ. delete

Μμμμ, απλά πράγματα! Οχι ανακάτεμα και έπηξε ή όχι!!! Αυτό που βαριέμαι ωστόσο είναι και η αποστείρωση... μήπως να μας πεις και το κόλπο στον φούρνο;;; Καλό Μήνα Ελπιδάκι. Callie by Anthomeli

Reply
avatar
3 Ιουνίου 2013 - 9:28 π.μ. delete

Δεν την ηξερα τη διαδικασια. Βεβαια εγω εχω εναν καλυτερο τροπο για τιs μαρμελαδεs. Την μεθοδο γιαγιαδεs! Τωρα με αυτον τον τροπο να δοκιμασω ή να τουs δωσω την συνταγη?

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
3 Ιουνίου 2013 - 9:50 π.μ. delete

Είναι πολύ εύκολο Κάλη μου..Πλένω τα βάζα με ζεστό νερό. Έχω στρώσει μια πετσέτα μέσα σ'ενα ταψάκι. Τοποθετώ τα βάζα ανάποδα πάνω στην πετσέτα. Βάζω και τα καπάκια δίπλα. Και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 για κανένα μισάωρο.

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
3 Ιουνίου 2013 - 9:51 π.μ. delete

Χαχα κι εμένα μου αρέσει αυτή η μέθοδος!! Καλύτερα να κρατήσεις αυτή..χεχε!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Nasia
AUTHOR
3 Ιουνίου 2013 - 12:46 μ.μ. delete

30 λεπτά το πολύ στην κατσαρόλα! φτιάχνω χρόνια βάζα ολόκληρα με τα ίδια υλικά που χρησιμοποίησες στο φούρνο...τώρα αν του φούρνου έχει κάτι διαφορετικό σε γεύση δεν ξέρω...οι ώρες είναι πολλές όμως!

Reply
avatar
3 Ιουνίου 2013 - 3:15 μ.μ. delete

Τέλεια ιδέα! Ενθουσιάστηκα με την αρμπαρόριζα! Θα την κάνω σίγουρα!

Reply
avatar
3 Ιουνίου 2013 - 3:25 μ.μ. delete

Θα την δοκιμάσω σίγουρα!

Reply
avatar
3 Ιουνίου 2013 - 4:45 μ.μ. delete

Σούπερ χρώμα και πολύ εύκολη διαδικασία!
Αξίζει τον κόπο νομίζω, ειδικά για τις άπειρες -καλή ώρα- στο είδος!
Φιλιά πολλά!

Reply
avatar
3 Ιουνίου 2013 - 7:38 μ.μ. delete

Μου αρεσει πάρα πολύ η σπιτική μαρμελάδα φράουλα. Πέρισι ειχα φτιάξει καμια 10 κιλα και έδωσα σε όλους τους φίλους.
Φουρνιστή δεν εχω κανει :)

http://beautyfollower.blogspot.gr/

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
4 Ιουνίου 2013 - 2:04 π.μ. delete

Κι εγώ τρελαίνομαι για αρμπαρόριζα Βερούλα!! πολλά φιλιά !!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
4 Ιουνίου 2013 - 2:04 π.μ. delete

Ελπίζω να σου πετύχει Ασπασία μου!! Είναι πολύ νόστιμη..πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
4 Ιουνίου 2013 - 2:05 π.μ. delete

Αυτό ήταν που μου άρεσε κι εμένα Ερμιόνη..Η εύκολη διαδικασία!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
4 Ιουνίου 2013 - 2:06 π.μ. delete

ναι ναι κι εμείς είμαστε φαν..αλλά όχι και τόσα κιλά..Πω πω όλη τη μέρα πρέπει να έφαγες στην κουζίνα..:)

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
4 Ιουνίου 2013 - 3:12 μ.μ. delete

Μπαααα ίδια γεύση έχει..Μόνο που δεν θέλει ανακάτεμα.. Απλά την προτιμώ γιατί ο Νικόλας δεν με αφήνει μόνη μου ούτε λεπτό πόσο μάλλον 30..Οπότε φούρνος για να τα συνδυάσω..Και Νικόλα και μαρμελάδα..χεχε!! Πάντως φράουλα κι εγώ πρώτη φορά έκανα με αυτόν τον τρόπο. Έχω κάνει βερίκοκο και βανίλιες όμως και έγιναν εξίσου καλές..

Reply
avatar
Mary
AUTHOR
5 Ιουνίου 2013 - 10:19 π.μ. delete

Μμμμμμμμμμμ.....Σλουρπ! Φαίνεται υπέροχη!
Καλοφάγωτη Ελπιδάκι μου!

Φιλάκια πολλά!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
5 Ιουνίου 2013 - 10:24 π.μ. delete

ευχαριστώ Μαρία μου!!! πολλά φιλιά

Reply
avatar
Mariakat
AUTHOR
3 Ιουλίου 2013 - 12:49 μ.μ. delete

πωωωωωω και μονο που την ειδα κατι μ'επιασε! Χαχαχα ! Την περνάς καθόλου από Multi?

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
8 Ιουλίου 2013 - 8:44 μ.μ. delete

εγώ όχι...γιατί μας αρέσει με κομματάκια..Αλλά αν θέλεις να γίνει πιο λεία μπορείς να την περάσεςι από το multi και μετά να τη σουρώσεις..

Reply
avatar
27 Μαΐου 2014 - 9:52 π.μ. delete

εντύπωση μου έκανε το "φουρνιστή"!!! Πανεύκολη είναι!! Θα την κάνω σίγουρα και σύντομα μάλιστα!!
Φιλιά
έρχομαι από το πάρτυ!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 9:54 π.μ. delete

να την κάνεις Κωνσταντίνα μου!!! εγω κάνω κάθε χρονο!!!

Reply
avatar
27 Μαΐου 2014 - 10:06 π.μ. delete

Λατρεύουμε την μαρμελάδα φράουλα! Φουρνιστή; Δεν το ήξερα...θα την κάνω κι έτσι!!! Καλημέρα :)

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 1:08 μ.μ. delete

εμενα μου είναι πιο ευκολο γιατί δεν χρειαζεται να είμαι πάνω απο την κατσαρόλα... τη βάζω στο φούρνο και απλά ρίχνω μια ματια... :) Καλημερα Χριστίνα μου

Reply
avatar
27 Μαΐου 2014 - 2:17 μ.μ. delete

Τρελαίνομαι για μαρμελάδα φράουλα! Αυτήν την εκδοχή δεν την είχα πετύχει. Θα την δοκιμάσω άμεσα! Ευχαριστώ Ελπίδα. Έρχομαι από το πάρτυ της Μάχης.

Reply
avatar
kathycallie
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 2:58 μ.μ. delete

Στον φουρνο; Δεν θα μου γλυτωσει!πριν λιγες μερες εκανα κ το κεικ σου αυτο για τις τουρτες! Τελειο! Aν κ θα το ηθελα με παγωτο! Που δεν ειχα!
Kathy by anthomeli

Reply
avatar
Mary's lab
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 3:52 μ.μ. delete

H πρώτη σκέψη είναι πως πάει τέλεια σε γέμιση cupcakes με κρέμα cheesecake,να τες και οι λιγούρες :p

Reply
avatar
27 Μαΐου 2014 - 4:59 μ.μ. delete

Ελπίδα υπέροχες φωτογραφίες! Μου τρέχουν τα σάλια... Με τις φράουλες δεν τα πάω ούτε εγώ καλά αλλά λατρεύω όλων των ειδών τις μαρμελάδες! Από το πάρτι της Μάρθας

Reply
avatar
27 Μαΐου 2014 - 5:43 μ.μ. delete

Υπεροχη η μαρμελαδα και οι φωτογραφιες... εγω παντα στο ψυγειο μου εχω σπιτικη μαρμελαδα φραουλας, αρεσει πολυ στα παιδια μου.

απο το παρτι της Μαρθας ερχομαι http://mommasdailylife.blogspot.gr/

Reply
avatar
27 Μαΐου 2014 - 7:16 μ.μ. delete

Ελπίδα μου, έχω 2 ερωτήσεις:
1. Έχει διαφορετική γεύση από την διαδικασία της κατσαρόλας;
2. Κάποια φρούτα που για να γίνουν μαρμελάδα στην κατσαρόλα θέλουν τρελή διαδικασία και χρόνο, γίνονται φουρνιστά κατά τον ίδιο τρόπο και ίδια ώρα με την περιγραφή σου;
Πολλά φιλιά από κάποια που λατρεύει φράουλες και απορεί πώς υπάρχει άνθρωπος που δεν τις συμπαθεί :P :P

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 8:40 μ.μ. delete

Σοφάκι.. δεν νομίζω να έχει διαφορετική γεύση.. Αυτή που δοκίμασα δηλαδή είναι μια χαρά.. πολύ φρουτένια κιόλας.. Και αυτή η μαρμελάδα θέλει χρόνο αλλά δεν είσαι πάνω απο την κατσαρόλα.. Με το Νικόλα να γυροφέρνει δεν μπορώ να ειμαι πάνω απο τη μαρμελάδα και να ανακατεύω.. Οπότε τη βάζω στο φούρνο και που και που ρίχνω μια ματιά και ανακατεύω.. Νερό δεν βάζω καθόλου.. Αν στο τέλος εχει όμως πολύ ζουμί μπορεί να την τελειώσω στην κατσαρόλα για να φύγει γρήγορα.. Αλλά αυτό εξαρτάται απο τα φρούτα.. Εχω κάνει φράουλες, κεράσι και βανίλιες.. Γινονται μια χαρά.. και..χεχε τελικά είμαι περισσότερο του βύσσινου και του κερασιού.. πολλά φιλιά

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 8:41 μ.μ. delete

ευχαριστώ Ελένη μου!!! κι εγώ τρελαίνομαι...

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 8:42 μ.μ. delete

ωραίες σκέψεις κάνεις Μαίρη μου :) χεχε

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 8:43 μ.μ. delete

κρατάω και λίγο σιρόπι και το ρίχνω πάνω απο παγωτό βανίλια.... μιαμ

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 8:43 μ.μ. delete

να τη δοκιμάσεις Μάγδα μου!! ελπίζω να σας αρέσει!!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
27 Μαΐου 2014 - 8:45 μ.μ. delete

και τωρα που το σκέφτομαι την έχω δοκιμάσει και με βερίκοκο και με ροδάκινο.. :)

Reply
avatar
Zina Z
AUTHOR
28 Μαΐου 2014 - 9:38 π.μ. delete

απλη και φαινεται κ πεντανοστιμη! θα δοκιμαστει!

Reply
avatar
Ελπίδα
AUTHOR
28 Μαΐου 2014 - 1:50 μ.μ. delete

να μου πεις εντυπωσεις !!! :)

Reply
avatar
Elena Mitsaki
AUTHOR
4 Μαΐου 2015 - 12:07 μ.μ. delete

Ωραία ιδέα....!!!! Τόσο καιρό την κάναμε στην κατσαρόλα με την μαμά μου που φτιάχνει ό,τι γεύση έχεις φανταστεί!!Θα την δοκιμάσουμε και έτσι σίγουρα μόλις τελειώσουν τα αποθέματα μας!!Φιλιά πολλά!

Reply
avatar
12 Μαΐου 2015 - 10:43 π.μ. delete

Μμμμμμμ, γευστικότατη φαίνεται!!!!
Θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!

Reply
avatar
13 Μαΐου 2015 - 10:59 μ.μ. delete

Κι εμεις φτιάχνουμε πολλες μαρμελαδες... Φραουλα βερικοκο ειναι οι αγαπημενες μας!! πολλα φιλια

Reply
avatar
13 Μαΐου 2015 - 10:59 μ.μ. delete

ειναι ειναι.. αλλα να σου πω την αληθεια Χριστινα μου.. εγω την προτιμω γιατι δεν ειμαι συνεχεια πανω απο την κατσαρολα..

Reply
avatar