Οι γειτονιές της οθόνης μου..

by - Παρασκευή, Απριλίου 12, 2013

In English soon

Ανακάλυψα τα blog και το blogging πριν πολλά χρόνια..φοιτήτρια ακόμα.. Μου άρεσαν οι φωτογραφίες τους, οι καθημερινές ιστορίες τους, το παράθυρο που άνοιγαν σε ένα κόσμο διαφορετικό..Διάβαζα πάντα ξένα blog τότε..ίσως και γιατί δεν είχα βρει κάποιο ελληνικό που να με ενδιαφέρει..Μέχρι που ανακάλυψα και ελληνικά blog.. όπως αυτό της Άσπας, της Κατερίνας, της Βέρας, της Λίτσας, της Ολίβιας, της Κατερίνας και της Κάλης..και τόσα άλλα που ανακάλυψα μέσα από αυτά..κι άλλα που ανακάλυψα πιο πρόσφατα... Παρακολουθώ περισσότερα από 200 blog..ελληνικά και ξένα. Είμαι blogoμανής τελικά ε; Και τα έχω διαβάσει όλα...από την αρχή μέχρι το τέλος..Μπορεί να μην γράφω πάντα σχόλια σε όλα αλλά τα διαβάζω όλα..Είναι η παρέα μου...η γειτονιά μου..Φτιάχνω τον πρωϊνό καφέ μου..αφήνω το Νικόλα να ασχοληθεί με τα παιχνίδια του ή να ζωγραφίσει...και για μισή ωρίτσα (λέμε τώρα) μπορώ να μάθω τα νέα της γειτονιάς..Μπαίνω στα σπίτια τους, βλεπω τι μαγειρεύουν, τι έφτιαξαν, τι κάνουν τα πιτσιρίκια τους, τι καιρό κάνει εκεί που μένουν, τι έκαναν το Σαββατοκύριακο, τι σχέδια κάνουν για το πάρτυ των παιδιών...Στην οθόνη μου ανοίγει ολόκληρη η γειτονιά με τα σπιτάκια τους.. Μαγικό πράγμα το διαδίκτυο..Μιλάς με κόσμο που δεν ξέρεις, δεν έχεις δει, ίσως και να μην δεις και ποτέ αλλά μερικές φορές τους νιώθεις πιο κοντά κι από τους κοντινούς.. 
Πριν ένα χρόνο και κάτι, άρχισα να γράφω κι εγώ στο δικό μου blog. Έστησα το σπιτάκι μου στη γειτονιά κι άνοιξα τα παράθυρα...Κι από τότε ουυυυ.... μπαίνει συνέχεια κόσμος.. Να δει τι κάνουμε και τι φτιάχνουμε και τι μαγειρεύουμε και πως περνάμε και μας σκέφτονται και ανησυχούνε για μας και μας συμβουλεύουν και μας εύχονται...Μια παρέα..μια γειτονιά...
Ο Αντώνης δεν το καταλαβαίνει όλο αυτό.. Πιστεύει οτι παίζω κι ότι ίσως έπρεπε να ασχολούμαι με άλλα πιο σοβαρά πράγματα.. Όμως για μένα είναι μια διέξοδος.. το παράθυρο για να το σκάω από τους 4 τοίχους του σπιτιού μου..για να έχω χρόνο για μένα..να μπορώ να σκεφτώ όμορφα πράγματα.. Πως όταν λες τους φόβους ή τις ανησυχίες σου σε κάποιον, αρχίζουν να φαίνονται όλο και πιο μικροί..Ή όταν μοιράζεσαι τη χαρά σου και γίνεται όλο και μεγαλύτερη;; 
Και τώρα γιατί τα γράφω όλα αυτά..;; Γιατί αυτές οι γειτονιές από ψηφιακές γίνονται και κανονικές..Ναι ναι, για τη συνάντηση στην Αθήνα λέω..Και το μόνο που έχω να πω είναι.. ΖΗ ΛΕΥ Ω ..ΖΗ ΛΕΥ Ω !! Με την καλή έννοια φυσικά.. Ζηλεύω που δεν θα μπορέσω να είμαι εκεί και να ακούσω τα κορίτσια που θα μιλήσουν και που δεν θα έχω την ευκαιρία να δω και όλες τις άλλες απο κοντά..Λυπάμαι που τα άθλια οικονομικά μας δεν μου επιτρέπουν να κατεβώ στην Αθήνα αυτή τη στιγμή..Αλλά για να πω και όλη την αλήθεια - όπως και να'χει δεν θα μπορούσα να πάω φέτος..γιατί η συνάντηση πέφτει την ημέρα των γενεθλίων του Νικόλα μου και θα έχουμε κι εμείς πάρτυ.. Οπότε δεν λυπάμαι και τόσο πολύ που θα χάσω το άλλο..
Γι' αυτό λοιπόν θέλω να τονίσω ..οτι περιμένω πολλές πολλές - μα πάρα πολές φωτογραφίες, και βίντεο και αναρτήσεις και συνεχής ενημέρωση της βραδιάς..από όλες σας εεε;;; Να νιώθουμε σαν να ήμασταν εκεί κι όσες δεν θα μπορέσουμε να έρθουμε στη γιορτή...ε;; 

Καλό Σαββατοκύριακο !!!   
   
 

You May Also Like

15 σχόλια

  1. Αχ βρε Ελπίδα μου σ' ευχαριστώ τόσο πολύ!
    Είναι πράγματι κρίμα που δεν θα είσαι, από την άλλη βέβαια το σπίτι σας θα γιορτάζει εκείνη την ημέρα, οπότε ούτε που θα προλάβεις να το καλοσκεφτείς. Και μέχρι να το καταλάβεις, θα έχουμε γυρίσει όλοι πίσω και ναι, θα γράφουμε γι αυτό το γεγονός! Με πολλές φωτό πάντα (ελπίζω)!
    Οπότε κοιτάξτε να το διασκεδάσετε, γιατί θέλουμε κι εμείς φωτογραφίες και νέα από το πάρτι του Νικόλα ε;
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλγα Χατζηχρίστου12 Απριλίου 2013 στις 4:58 μ.μ.

    Ελπίδα μου κι εγώ θα σου μεταφέρω όσο πιο πολλά μπορώ!
    Κι εσύ θα μας δείξεις φωτο από τα γενέθλια ε;
    κι εγώ που νόμισα ότι θα συναντιόμασταν ... :(
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλγα Χατζηχρίστου12 Απριλίου 2013 στις 4:58 μ.μ.

    όσο για τα οικονομικά ... άστο ... πικρό θέμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα, πρέπει να βάλουμε στο πρόγραμμα πουλμανάκι να ανέβουμε κι εμείς μια βόλτα!
    Κι εμείς περιμένουμε φωτογραφίες από το πάρτυ σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίδα τώρα που ανοίγει ο καιρός να τα πούμε κι από κοντά κάποια στιγμή. Περιμένω να δω ιδέες για τα γενέθλια του Νικόλα! Ηδη ψάχνω ιδέες για τα γενέθλια του δικού μας νινιού τον Ιούνιο! Κάνω και δίαιτα και τα τρώω όλα με τα μάτια...ξέρεις! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπιδάκι μου τα ίδια κι ο Θοδωρής, γκρινιάζει πολύ τον τελευταίο καιρό που μπλοκάρω. Ασε το χαζοκούτι μου λέει, έχεις κολλήσει (κι έχει δίκαιο απο μια πλευρά εδώ που τα λέμε)

    Είμαι σίγουρη πως κάποια στιγμή θα ειδωθούμε...δεν μπορεί. Σιγά τα χιλιόμετρα 564...
    Εύχομαι να καλύψουμε το γεγονός πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπιδάκι σε νιώθω. Αυτό το μισάωρο που δεν είναι ποτέ μισάωρο. Η ώρα περνάει τόσο ευχάριστα και πότε περνάει το 2ωρο χαμπάρι δεν παίρνουμε!! Έχω τραβήξει κάτι ξενύχτια μέχρι τις 2 το ξημέρωμα!
    Και ο δικός μου σύζυγος δεν καταλαβαίνει τους λόγους που μπλογκάρω. Δεν έχει επαφή με κοινωνικά δίκτυα (ούτε εγώ δηλαδή πέραν του blog μου) και νομίζω αν δεν είσαι blogger δεν μπορείς να νιώσεις όλα αυτά τα όμορφα που εισπράττουμε με τις αναρτήσεις μας, τα σχόλια που μας κάνουν, τα σχόλια που αφήνουμε, τα μαγικά που διαβάζουμε ή μοιραζόμαστε.
    Να περάσετε τέλεια στα γενέθλια του Νικόλα. . Ξέρω ο πόνος σου είναι μεγάλος αλλά προσπάθησε να τον απαλύνεις με τις προετοιμασίες του πάρτι:)
    Μην ανησυχείς, η ομάδα των Ψηφιακών Γειτονιών θα οργανώσει κι άλλες πολλές τέτοιες συναντήσεις. Αυτή θα είναι μόνο η αρχή. Του χρόνου θα είμαστε παρεούλα Ελπιδάκι Η απουσία σου σαφώς θα είναι αισθητή!!! Με ποιά θα μιλάω για Χάρυ Πότερ εγώ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίδα μου η αλήθεια είναι πως είσαι από τα παιδιά της "γειτονιάς" που θέλω πολύ να γνωρίσω από κοντά! Θα σας τα πούμε όμως όλα και θα είναι σαν να είσαστε εκεί ε; Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με τα blogs δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που μας δένει. Να περάσετε τέλεια στο πάρτι σας! Φιλιά στο πιο γλυκό μουτράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπόσχομαι καφεδάκι (θα κανονίσεις και baby sitting αυτή τη φορά) για να τα πούμε όλα με πολλές λεπτομέρειες! Σε 2 βδομάδες!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να σου πω την αλήθεια... κι εγώ ζηλεύω το πάρτυ σας... η Μελίτα περνάει τόσο υπέροχα στα πάρτυ που νιώθω ότι και κάθε Σάββατο να πηγαίναμε θα ήταν φοβερά!! περιμένουμε το υλικό σου!!! Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπίδα μου, τι τρυφερή ανάρτηση! Και πόσο ειλικρινής ανάρτηση. Βγάζεις μία γλύκα όσο σε διάβαζα. Τι κρίμα που δε θα σε έχουμε κοντά μας. Έχεις όμως τα γενέθλια του Νικόλα, οπότε θα τα περάσεις σούπερ. Και οι γειτονιές θα ξαναγίνουν και θα ξαναγίνουν και θα ξαναγίνουν...οπότε κάποια στιγμή, να είμαστε καλά, θα βρεθούμε και από κοντά!
    Φιλάκια πολλά!

    P.S. Καλά βρε θηρίο. 200 blogs? Πότε τα προλαβαίνεις;;; Είσαι απίστευτη! - Nομίζω το είχες ξαναγράψει πάλι στο παρελθόν, απλά τότε δεν το είχα σχολιάσει και τώρα δεν κρατήθηκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελπιδάκι μου και εγώ ζηλεύω που δεν θα είμαι εκεί αλλά με την σκέψη μας σίγουρα θα είμαστε! Είναι που πέφτει και λίγο μακρυά η Ρόδος...
    Ωστόσο μόλις διαπίστωσα οτι είμαι τυχερή... ο άντρας μου όχι μόνο δεν θεωρεί χάσιμο χρόνου το blogging αλλά διαβάζει πάντα ότι γράφω, μου δίνει ιδέες και με στηρίζει!
    Όσο για το σπιτάκι σου, είναι απο τα αγαπημένα μου και πάντα περνάω να δω τι κάνετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο θα ήθελα να είσαι εκεί μαζί μας! Τα οικονομικά μην τα συζητας, άστα!!! Ολοι ειμαστε...
    Είμαι σιγουρη οτι θα περασεις τοσο ομορφα το Σαββατο που θα μας σκεφτεις μονο λιγουλακι και εννοειται οτι μετα θα βαρεθεις να διαβαζεις πώς περάσαμε, πώς νιώσαμε κλπ κλπ Να τον χαίρεσαι το θησαυρό σου!!! :) Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ευχαριστώ πολύ κοριτσάκια μου!!! το πόσο θα ήθελα να σας δώ και να σας ακούσω από κοντά δε λέγεται!! Να περάσετε όλες υπέροχα και σας περιμένω πίσω με πολλές πολλές εικόνες και εμπειρίες!! πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να μοιράζεσαι, να γράφεις, να εκφράζεις, αφού αυτό σε κάνει να νιώθεις όμορφα! :)

    Μακάρι να μπορούσες να έρθεις! Εύχομαι ότι θα τα καταφέρεις σε επόμενο!!
    Παρόλα ταύτα από ό,τι ακούω θα υπάρχει live streaming, οπότε θα μπορείς να το παρακολουθήσεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS