Ένα ίσον κανένα...

by - Τρίτη, Ιανουαρίου 29, 2013

in English soon

φωτογραφία από εδώ
Τι κάνεις όταν 6 μήνες πριν το γάμο σου, ένας γυναικολόγος (και μάλιστα καθηγητής) βλέπει τις εξετάσεις σου και το πρώτο πράγμα που σου λέει είναι : " Έχεις σκεφτεί να πάρεις δανεικό ωάριο; Θέλεις να σε βάλω στη λίστα; Γιατί υπάρχει μεγάλη αναμονή και θα περιμένεις πάρα πολύ..."  
Νομίζω οτι το πρώτο που κάνεις είναι οτι εύχεσαι να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, την ώρα που ακούς τριγύρω σου να γκρεμίζονται όλα σου τα όνειρα..Σαν να σπάνε γυάλινοι τοίχοι ένα πράγμα... Φοβερός θόρυβος...Από τους χειρότερους που έχω ακούσει νομίζω...
Έχετε δει ποτέ σε καρτούν που τους φεύγει το χρώμα και χύνεται στο πάτωμα...Κάπως έτσι κι εγώ..ένιωθα να αδειάζω από χρώμα... Η μαμά μου πάντως στη διπλανή καρέκλα, ίσα που ανέπνεε νομίζω...

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή...Πριν 3 χρόνια αποφασίσαμε να μετακομίσουμε μαζί εγώ κι ο Αντώνης. Βρήκαμε το σπίτι, το νοικιάσαμε, πήραμε έπιπλα, ηλεκτρικά...κλπ κλπ και προγραμματίσαμε το γάμο μας...Δεκέμβρη μπήκαμε στο σπίτι, Οκτώβρη θα γινόταν ο γάμος...Και ξαφνικά...η εταιρία που δούλευε ο Αντώνης έβαλε λουκέτο...Από το άγχος και τη στεναχώρια μου για το πως θα τα βγάλουμε πέρα...μου κόπηκε η περίοδος...Οι μήνες περνούσαν κι "εκείνη" άφαντη..Στην αρχή δεν έδωσα σημασία.Είχε ξανασυμβεί και παλιότερα κάτι τέτοιο ..Έκανα και κάμποσα τεστ - αρνητικά φυσικά - και περίμενα...Όσο περνούσε ο καιρός όμως όλο πιο πολύ αγχωνόμουν κι όλο περισσότερο δεν ερχόταν..δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο..
Κατά τον Απρίλιο άρχισα να ανησυχώ πραγματικά και επιτέλους αποφάσισα να το ψάξω...Ο πρώτος γυναικολόγος που πήγα, μου τα μάσαγε λίγο και με έστειλε να κάνω εξετάσεις...Τις οποίες -επειδή πάλι δεν μου τα έλεγε καλά- τις έδειξα και σε έναν δεύτερο που τις είδε, μου εξήγησε μερικά πράγματα, με καθησύχασε- να 'ναι καλά ο άνθρωπος- και μου είπε να πάρω 2 μήνες αντισυλληπτικά για να δούμε τι γίνεται και να κάνω εξετάσεις...Η αλήθεια είναι οτι ηρέμησα κάπως..αλλά η μαμά μου - α ρε μάνα- είχε πανικοβληθεί.. Τηλεφώνησε λοιπόν σε μια φίλη που είχε δίδυμα με εξωσωματική και κλείσαμε ραντεβού στο γιατρό της. Ο γιατρός με εξέτασε, είδε και τις εξετάσεις μου και μου είπε οτι οι ορμόνες μου είναι τόσο ανεβασμένες..σχεδόν τριπλάσιες από αυτές της εμμηνόπαυσης και να δούμε μήπως μπαίνω σε πρόωρη εμμηνόπαυση και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε το συντομότερο δυνατόν.. Αυτός με έστειλε και στο διαβαλκανικό για μια δεύτερη γνώμη...Και φτάσαμε σε εκείνο το μικρό γραφείο του καθηγητή..και σε εκείνη τη μέρα... 
 
Κι αφού ξεπεράσαμε -λέμε τώρα- το αρχικό σοκ..κι αφού μας εξήγησε ο καθηγητής οτι το "εργοστάσιο" σταμάτησε να παράγει ωάρια...ήρθε και η κρίσιμη ερώτηση..."και τώρα τι κάνουμε;" Να πάρω τα αντισυλληπτικά 2 μήνες λέει και να κάνω εξετάσεις ξανά και ξανά, μήπως - μήπως λέμε - και υπάρξει κάποια ελπίδα αν δημιουργηθεί κάποιο ωάριο, και αν πέσουν οι δείκτες των εξετάσεων και αν επανέλθουν οι ορμόνες μου κι αρχίσουν να λειτουργούν οι στεγνές ωοθήκες μου...ε τότε ίσως να δοκιμάσουμε να πάρουμε κάποια ωάρια - αν καταφέρω να παράγω, πράγμα απίθανο - και να δοκιμάσουμε εξωσωματική...Κι αφού πάρω 2 μήνες τα χάπια, να περιμένουμε τον τρίτο μήνα αν θα έρθει η περίοδος μου μόνη της..τότε είμαστε σε καλό δρόμο..αλλιώς μου έγραψε και κάποια άλλα χάπια που θα έπρεπε να πάρω..
Και φεύγουμε απο 'κει με ένα κενό κάπου στο στήθος και ένα κεφάλι να βουίζει...Και τώρα...και τώρα τι θα πω στον Αντώνη...Γιατί πρέπει να του το πω..έτσι δεν είναι...Και πως να του του πω...Κι αν..κι αν...Κι αν θελήσει να ακυρώσουμε το γάμο...;; Κι αν δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί για να κάνουμε παιδί..;; Κι αν δεν μπορέσω να κάνουμε παιδάκι...;; Θα μείνει; Κι αν θελήσει να φύγει ..;; Ναι ξέρω, ίσως δεν ήταν σωστό να σκέφτομαι έτσι για τον άνθρωπό μου..όμως όλα περνάνε από το μυαλό σου...Κι ας είναι εκεί κρυμμένα στο πίσω πίσω μέρος...βγαίνουνε μπροστά καμιά φορά..και σε τρομάζουν...
Ο Αντώνης πάντως δεν έδειξε ούτε να ανησυχεί, ούτε να αγχώνεται κι ούτε που κατάλαβε οτι την ώρα που τα έλεγα η καρδιά μου έκανε τούμπες και ανεβοκατέβαινε μέχρι το στομάχι μου και πίσω πάλι...Μου είπε να μην αγχώνομαι γιατί το ταμείο του καλύπτει 4 εξωσωματικές και οτι όλα θα πάνε καλά και να μην στεναχωριέμαι τζάμπα...Γιατί άλλωστε ούτε η πρώτη είμαι ούτε και η τελευταία που θα κάνω εξωσωματική..Κι εκεί ήταν νομίζω που χαλάρωσα..Που μου έφυγε κι ένα τεράστιο βάρος...Γιατί αφού θα είναι μαζί μου τότε όλα θα πάνε καλά...Και ηρέμησα...
Και η μαμά μου - πάντως καλού κακού με έταξε στον Άγιο Ραφαήλ, μεγάλη η χάρη του-και είδε λέει στον ύπνο της οτι έκανα 2 αγόρια...
Εμείς πάντως περάσαμε στο χωριό ένα καλοκαίρι χαρούμενο και ξέγνοιαστο και χωρίς προφυλάξεις...γιατί πως θα μπορούσα να μείνω έγκυος, αφού έπαιρνα τα αντισυλληπτικά..και άλλωστε αφού δεν μπορούσα να μείνω ούτως ή άλλως...
Και πέρασαν οι 2 μήνες και ήρθε ο τρίτος...και η περίοδος άφαντη πάλι...Εκεί ήταν που άρχισα να αγχώνομαι λίγο αλλά τα επόμενα χάπια δεν τα πήρα...Από ένστικτο..;; Τι να πω...Και γυρνάμε Θεσσαλονίκη και κάνω το τεστ ένα πρωι... και να οι δυο ροζ γραμμούλες...ΘΕΤΙΚΟ !!! ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ !!! Το δικό μου παιδάκι !! Με το δικό μου ωάριο !! Το θαύμα μου !!! 
Και τρελάθηκα...Ο Αντώνης κοιμόταν και τον ξύπνησα...Δεν ξέραμε τι να πούμε..Κι όταν πήγα στο γιατρό (που δεν μπορούσε να το πιστέψει..)και άκουσα και την καρδιά να χτυπάει ε τότε...τότε δεν με κρατούσε τίποτα..Είχα βγάλει φτερά...
Πήγα στη μαμά μου να της το πω..Της είπα οτι πήγα στο γυναικολόγο κι έχασε το χρώμα της...Της έδειξα τον υπέρηχο και δεν κατάλαβε στην αρχή..Κι όταν της το είπα  έκλαιγε από χαρά...Χοροπηδούσαμε σαν τρελές..Τέλη Αυγούστου ήταν και καθόμασταν στο μπαλκόνι..Κι εγώ ήμουν ήδη 1,5 μηνών...
Και πέρασα μια εγκυμοσύνη..όνειρο..χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με ένα χαζό χαμόγελο ευτυχίας μόνιμα στα χείλη..Και την χάρηκα από την αρχή μέχρι το τέλος,γιατί ήξερα οτι ίσως να μην το ξαναζήσω αυτό το θαύμα..Τίποτα δεν μπορούσε να πάει στραβά...Όλα θα πήγαιναν καλά...3 μηνών έγκυος στο γάμο μου και χόρευα στα τραπέζια πάνω...Εγώ, ο άντρας μου και το παιδί μας που θα ερχόταν...Και χάρηκα την κάθε στιγμή..το θηλασμό, τα ξενύχτια του,τις πρωτιές του, ..όλα...Όλα, γιατί δεν ξέρω ,ακόμη και σήμερα, αν θα έχω την ευκαιρία να τα ξαναπεράσω...Οπότε τα απόλαυσα -και τα απολαμβάνω- μέχρι το τελευταίο λεπτό..
Και να το, το θαύμα μου!! Ο ένας, ο μονάκριβος μου, ο μοναδικός μου,ο μοναχογιός μου, ο Νικόλας μου...Το φως της ζωής μου, της ζωής μας..
Δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν τον είχα...Θα τρελαινόμουν σίγουρα...Τίποτα άλλο δεν με νοιάζει...Να είναι αυτός καλά, να είναι χαρούμενος...Κι εγώ θα είμαι εντελώς χαζομαμά..και θα τον καλομάθω...γιατί είναι ο μοναδικός μου...ο μονάκριβος μου, το αγόρι μου...Και κάθε μέρα, κάθε στιγμή είναι μοναδική και γι' αυτόν αλλά και για μένα. 
Καμιά φορά στεναχωριέμαι που το πιο πιθανό είναι να είναι μοναχοπαίδι..Και σκέφτομαι αυτό που λένε για τα παιδιά.."Ένα ίσον κανένα"..Αλλά εμένα δε με νοιάζει γιατί για μένα αυτό το ένα είναι ένας ολόκληρος κόσμος..το πιο φωτεινό αστέρι...το θαύμα μου...
    

Σε λατρεύω ζωή μου !!! 

 

You May Also Like

36 σχόλια

  1. ετσι οπως εγινε την πρωτη φορα, μπορει να ξαναγινει! απλα ασε τον εαυτο σου ελευθερο, μην το σκεφτεσαι! δεν στα λεω απλα για να στα πω, ξερεις οτι εχω περασει παρα πολυ δυσκολα στο θεμα ''παιδι'' με αποβολες και απωλειες...δεν χανω ομως το κουραγιο μου και αφου πηγαν ολα καλα μια φορα γιατι να μην ξαναπανε? βαλε ενα χρονικο οριο στον εαυτο σου, αν δεν εχει γινει φυσιολογικα μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα προσπαθησε και με εξωσωματικη αλλα με δικα σου ωαρια, ξερεις ποσες φορες εχω ακουσει για δανεικα; δεν ξερω γιατι εχει γινει τοσο ''καραμελα'' τα τελευταια χρονια....και να θυμασαι: ο οργανισμος εχει μνημη και αφου τα καταφερε ηδη μια φορα, μπορει ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπιδάκι μου γλυκό δε θα σου πω τίποτα άλλο παρά μόνο να χαίρεσαι τον κόσμο σου όλο!!!
    Να τον αγαπάς να σε λατρεύει να μεγαλώνεις και να τον μεγαλώνεις γεμάτη από ευτυχία.
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχήν δεν είναι μόνος του..3 είσαστε! Και μετά από αυτό που πέρασες ο Νικολής είναι το δικό σου μοναδικό θαύμα.. Να είστε καλά να τον φροντίζετε και να τον αγαπάτε! Και θα σας κάνει 2 και 3 εγγόνια αργότερα και θα είσαστε πολλοί πολλοί!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπιδάκι μου γλυκό, με συγκίνησε τόσο πολύ η ιστορία σου... Κρίμα που έπρεπε να περάσετε από τόσο μεγάλο άγχος και στενοχώρια... Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και έχετε το Νικόλα σας, να σας ομορφαίνει τη μέρα και τη ζωή. Να τον χαίρεστε και να τον αγαπάτε τόσο πολύ, γιατί είναι πράγματι ένα μικρό θαυματάκι!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να γίνει και δεύτερο θαύμα! Που ξέρεις; Φτάνει να το ψάξεις λίγο και αν είσαι χαλαρή και με τον άντρα σου στο πλευρό σου κάτι μπορεί να γίνει! Φιλιά πολλά και σ ευχαρισοτύμε που το μοιράστηκες μαζί μας!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν, άκου, φιλενάδα ... Το ένα ίσον κανένα ισχύει μόνο όταν τρώμε σοκολατοειδή ή άλλα γλυκα ;-) Και μπορεί ο Νικόλας να είναι γλυκός και τραγανός σαν μπισκοτολούκουμο, αλλά είναι παιδάκι. Το παιδάκι σου. Και στα παιδάκια απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ κάτι τέτοιο.

    Για τον Πάρι προσπαθούσαμε πάνω από 1.5 χρόνο. Ήρθε όταν ήταν η ώρα του να έρθει. Πριν τον Ορέστη, είχα εξωμήτριο κύηση και μου αφαίρεσαν την μία ωοθήκη. Αυτό δεν εμπόδισε τον Ορέστη να έρθει κι αυτός όταν ήταν η ώρα του. Χαλάρωσε, ηρέμησε, αγάπα τον Αντώνη και τον Νικόλα και μη χάνεις ούτε στιγμή μαζί τους.

    Don't worry about tomorrow, tomorrow will worry about itself :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει δίκιο η Αγγελική! Τι είναι το παιδί για να μην είναι "κανένα"; Σοκολατάκι;
    Από την άλλη Ελπίδα μου, έχω δει να γίνονται θαύματα στον τομέα αυτόν κι έχω ακούσει άλλα τόσα, να ορίστε, το ένα είναι το δικό σου!! Οπότε χαλάρωσε και πίστεψε στο όνομά σου!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το πλασματακι αρκει για να πλασεισ εναν κοσμο δικό σου! Ελπιδα οπωσ λεει κι η Λιτσα πιστεψε, κανε όνειρα κι όλα θα ερθουν! Μαγικά!

      Διαγραφή
  8. ευχαριστώ πολύ για τις θετικές σκέψεις κοριτσάκια!!! δεν ξέρω αν θα ξαναέχω αλλο ένα θαυματάκι αλλά ο Νικόλας μου φτάνει και περισσεύει!! πολλά πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα θα σου ξανά συμβεί όπως την πρώτη φορά!
      Να το θυμάσαι!
      Συγκινήθηκα πολύ με την εμπειρία σου..σε φιλώ!

      Διαγραφή
  9. Με συγκίνησες, σε διαβάζω βουρκωμένη (πέρασα σχεδόν κι εγώ τα ίδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κορίτσι μου! Θα είχα να σου πω τόσα πολλά αν είμασταν κοντά.Τόσα πολλά.Ενα ίσον ένα. Μηδέν ίσον κανένα. Ζήσαμε την ίδια περιπέτεια. ΄Συνέχισε να προσπαθείς μα ακόμη κι αν δεν έρθει άλλο μωρό εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα πως ένα ίσον ένα!!!! Φιλιά με συγκίνησες πολύ είσαι γενναία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπιδάκι μου γλυκό, πόσα κοινά έχεις με την κουμπαρίτσα μου που σου έγραψα χτες και γεννηθήκατε την ίδια μέρα αλλά και χρονιά! Εκείνη ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει παιδάκι, μετά από 10 αποτυχημένες εξωσωματικές τα τελευταία 8 χρόνια. Είσαι τυχερή και ο Θεούλης σε ευλόγησε με ένα υπέροχο αντράκι που γέμισε τη ζωή σου και της έδωσε νόημα. Αυτό να κρατήσεις. Ο αντρούλης σου είναι λεβέντης που σε λατρεύει και μπράβο του μόνο έχω να πω γιατί σε αγαπάει πραγματικά.
    Όσο για κάποιους γιατρούς εξωσωματικής που εκμεταλλεύονται τον καημό των γυναικών, χωρίς πολλές φορές να ψάξουν καλά την κάθε περίπτωση, είτε την μπουκώνουν σε φάρμακα είτε την αποθαρρύνουν εντελώς. Η φύση όμως έρχεται και τους διαψεύδει! Είσαι μία από αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις και μπράβο σου που το μοιράστηκες μαζί μας για να δώσεις θάρρος και ΕΛΠΙΔΑ σε όσες γυναίκες προσπαθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο με συγκίνησες Ελπιδάκι...
    Παραδείγματα πολλά έχω από φίλες και συγγενείς σε ίδια ή παρόμοια προβλήματα. Δόξα τω Θεώ που τα κατάφερες και μπράβο στον τόσο γλυκό σύζυγό σου! Αν σας τύχει και δεύτερο, θα έρθει κι αυτό εκεί που δεν το περιμένετε κι αν το θέλετε πολύ σας το εύχομαι από καρδιάς!
    Αυτή την παροιμία όσον αφορά τα μοναχοπαίδια, ποτέ δεν κατάφερα να τη χωνέψω και είμαι αντίθετη.
    Είναι ποτέ δυνατόν να συγκριθεί ένα ζευγάρι που δεν έχει παιδί με κάποιο άλλο; Τα προβλήματα, οι έννοιες, οι αγωνίες, οι χαρές;
    Ένα παιδί έχω κι εγώ, ευτυχώς ήταν επιλογή μου και δεν βίωσα προσωπικά άσχημες καταστάσεις. Ούτε κακομαθημένη είναι, ούτε ιδιότροπη, αν και μεγάλωσε παραχαϊδεμένη με πολλή αγάπη και φροντίδα.
    Μην ακούς κανέναν, ζωή και χρόνια να έχει το αγοράκι σας, είμαι σίγουρη ότι θα μεγαλώσει σωστά και θα τον καμαρώσετε όπως ονειρεύεστε!

    Σας στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κι εμείς κάτι παρόμοιο περάσαμε. Ο "καλός" μας ο γιατρός μας είπε ότι εμείς δεν θα μπορούσαμε να συλλάβουμε κανονικά και πως έχουμε μόνο τρεις λύσεις, και οι τρεις τεχνιτές και σχεδόν μας έβγαλε έξω από το γραφείο του. Στην πόρτα, όρθιοι τον ακούγαμε να μας ξαναλέει: "είπαμε! ένα-δύο-τρία"!!! Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας, ο άντρας μου στενοχωρήθηκε απίστευτα, ήταν που ήταν αγχωμένος ήρθε και τον αποτελείωσε. Εγώ στενοχωρήθηκα πολύ αλλά εκνευρίστηκα τόσο από τον τρόπο του γιατρού που μας πέταξε την βόμβα και σχεδόν μας έβγαλε και από το γραφείο του χωρίς κουβέντα ενθάρρυνσης. Έβλεπα και τον άντρα μου με την πίκρα στο πρόσωπο και άρχισα να το ψάχνω στο ίντερνετ και αποφάσισα να πάμε σε άλλο γιατρό με τις εξετάσεις μας κλπ. Πήγαμε στον επόμενο, μας ηρέμησε και σε τρεις μήνες έμεινα έγκυος με φυσικό τρόπο και όοοολα καλά. Το τι σκέφτομαι για τον πρώτο γιατρό δεν θέλω να το γράψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι γλυκιά και συγκηνητική ανάρτηση!!!!!!! Ελπίδα μου είσαι όνομα και πράγμα! Να έχεις πίστη στον Θεό κι Εκείνος ξέρει! Τώρα απόλαυσε τις στιγμές σου με το παιδάκι σου και τον αντρούλη σου! Κι εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να έχω και δύο και τρία παιδάκια και να μην μείνει μοναχοπαίδι η μικρή μου πριγκίπισσα! Και φυσικά να μην είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας, ήδη η Μαρία μου είναι 6 ετών. Όμως αυτή είναι μια ιστορία που πονάει και δεν έχει να κάνει με λόγους υγείας. Γι' αυτό δοξάζω το Θεό που μου έστειλε την κορούλα μου ... Ίσως κι εγώ να μην μπορέσω να αποκτήσω και άλλο παιδάκι ... Δώσε ένα μεγάλο φιλί στον Νικόλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελπιδακι μου το διάβαζα και καθόμουν σε αναμένω κάρβουνα προτιμούσα να φτάσω μια και καλή στο τέλος απο τα μαρτύρια των μεγαλοεπιστημονων α...τι λες παιδάκι μου συνέχισε να απολαμβάνεις την ευλογία αυτή και κανείς δεν ξέρει ποτέ αφού εγινε μια φορά ποιός αποκλείει και την επόμενη συγχαρητήρια και στους τρεις σας για την υπέροχη οικογένεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδα ο αδελφός της γιαγιάς μου που ήταν ένας πολύ σοφός άνθρωπος έλεγε

      μην ονομάζεις δυστυχισμένο τον άνθρωπο που όσα και αν υποφερει έχει παιδί και αγαπά να το θυμασαι και εσύ αυτό

      Διαγραφή
  16. Ελπίδα μου καταρχάς μας κάνεις μεγάλη τιμή που μοιράστηκες κάτι τέτοιο μαζί μας!!! Σε ευχαριστούμε πολύ! Οσο για όλα όσα είπες, ένα έχω να πω: Δεν έχει σημασία αν το θαύμα θα επαναληφθεί, σημασία έχει που έγινε μία φορά και η ζωή και ο θεός σου έδειξαν την χάρη τους! Να τον χαίρεσαι τον κούκλο σου και να είστε πάντα τόσο ενωμένοι και ευτυχισμένοι! Στο λέει μια μαμά που έμεινε έγκυος με την τρίτη εξωσωματική και που αυτό ήταν το δικό μας θαύμα! Σε φιλώ! Callie by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γλυκειά μου Ελπίδα, πολύ με συγκίνησες με την σημερινή σου ανάρτηση. Να χαίρεσαι κοριτσάκι μου τον Νικολάκη σου και τον αντρούλη σου, και αν είναι να έρθει κιάλλο παιδάκι στη ζωή σας θα έρθει. Ελπίζω και εύχομαι τουχρόνου στα γενέθλιά σου αν το θέλει ο θεός να έχεις το αδελφάκι του Νικολάκη σου στην αγκαλίτσα σου.
    πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κορίτσια με συγκινήσατε πραγματικά με το ενδιαφέρον σας και τις όμορφες σκέψεις σας..Αυτή η ανάρτηση ήταν κάτι που από καιρό ήθελα να γράψω και όταν το έκανα σαν να έφυγε ένα βάρος από πάνω μου..Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ελπίδα μου, καταρχήν να σου πω ένα μεγάλο μπράβο που είχες το κουράγιο να τα γράψεις όλα αυτά δημόσια. Από κει και πέρα, μην ξανασκεφτείς ποτέ ούτε για μια στιγμή το "ένα ίσον κανένα". Υπάρχουν πάρα πολλά ζευγάρια που θα έδιναν τα πάντα για να έχουν αυτό το ένα σου... Άλλωστε, το μέλλον δεν το ξέρει κανείς. Μπορεί του χρόνου τέτοια μέρα να γράφεις μια ανάρτηση για το δεύτερο παιδάκι σου...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το μουτράκι κάνει για δέκα παιδάκια!Χαλάρωσε,κανόνισε κανένα ταξιδάκι όπως τότε και που ξέρεις μπορεί να έρθει και δεύτερο.Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελπίδα μου, αυτή η ανάρτηση είναι κατάθεση ψυχής! Δε τα γνώριζα όλα αυτά και δεν τα φανταζόμουν κιόλας! Πέρασες μεγάλη στενοχώρια και άγχος, αλλά ευτυχώς στο τέλος όλα καλά! Και μην σκέφτεσαι ότι όλο αυτό ίσως δεν μπορέσεις να το ξαναζήσεις. Εγώ πιστεύω ότι αν το θέλεις, θα το ξαναζήσεις. Πέρασες μία περίοδο μεγάλου στρες (λόγω της δουλειάς του Αντώνη), το οποίο στρες επιδεινώθηκε και μετά τις επισκέψεις στους γιατρούς. Το ένα έφερε το άλλο. Τελικά όμως όλα μια χαρά!
    Να το χαίρεσαι το αντράκι σου! Είναι μία σκέτη γλύκα!

    Φιλιά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελπιδάκι ευχαριστούμε που μοιράστηκες αυτήν την τόσο σημαντική ιστορία μαζί μας. Το αντράκι σας είναι σκέτη γλύκα και είμαι σίγουρη πως είναι ολόκληρος ο κόσμος σας. Θέλω να πιστεύω πως η έκφραση αυτή θέλει να πει πως με ένα παιδί, ίσως είναι λιγότερη η κούραση και οι ευθύνες. Διαφορετικά δεν στέκει! Ένα παιδί είναι τα πάντα.
    Φιλιά πολλά, πολλά, πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τώρα είδα την ανάρτηση σου. Πολύ με συγκίνησες που το μοιράστηκες μαζί μας. Γερό και ευλογημένο το αγγελούδι σου. Ένα παιδί ίσον ένα παιδί. Δεν υπάρχει αυτό που λένε. Καταρχήν και μόνο που τον λένε Νικόλα, είμαι σίγουρη ότι κάνει για 10!!
    Σου εύχομαι να τον καμαρώνεις και να συνεχίσεις να δείχνεις την αγάπη σου έτσι. Ένα παιδί που το αγαπούν τόσο πολύ δεν μπορεί παρά να δώσει αγάπη και εκείνο ως ενήλικας!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ συγκινητική αυτή η ανάρτησή σου, Ελπίδα μου!
    Να χαίρεστε τον πανέμορφο Νικόλα σας και εύχομαι να αποκτήσει αδελφάκι πολύ σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Να 'στε καλά κοριτσάκια!!! κι εσείς με συγκινήσατε πολύ!! πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ελπίδα....διάβασα την ανάρτησή σου και με συγκίνησες....πέρασα και εγώ κάτι παρόμοιο...μόνο που εγώ χρειάστηκε να κάνω δύο εξωσωματικές για να αποκτήσω το κόσμο μου όλο...!!!!....Αυτοί που λένε ένα=κανένα, προφανώς δεν ξέρουν ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ...για μένα...για μας...ένα=ΤΑ ΠΑΝΤΑ!...σωστά??? Ελπίζω να είστε καλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου, όπως και εγώ χαίρομαι την δική μου με την δική μου πριγγίπισα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελπιδακι μου μη το σκεφτεσαι και να δεις που θα έρθει, πραγματικά το πιστεύω. Ίσως αυτό το καλοκαιράκι, που ξέρεις!!! Φιλάκια στον Νικόλα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεια σου Ελπίδα. Έχε πίστη. Εύχομαι να σου έρθει κι ένα δεύτερο μωρό έτσι μαγικά όπως σου ήρθε και το πρώτο. Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σωστά σου λένε όλοι Ελπίδα ότι το ένα ίσον ένα και τα πάντα,εγώ είμαι στις προσπάθειες της εξωσωματικής και ακόμα τίποτα,πρίν από δύο εβδομάδες μου τοποθετήσανε στην μήτρα δύο έμβρυα ,αλλά το τέστ εγκυμοσύνης ήτανε αρνητικό, ξέρεις τι ευχόμουνα,αναμένοντας το τέστ,θεέ μου ας είναι ένα και να είναι γερό , τίποτα άλλο δεν θέλω!!!Πιστεψέ με ,είσαι πάρα πολύ τυχερή,άφησε τον ευατό σου ελεύθερο να το ζήσει αυτό το θαύμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!! Το ζω το θαύμα μου καθημερινά!! Εύχομαι και ελπίζω να κρατήσεις κι εσύ το δικό σου θάυμα πολύ πολύ σύντομα..πολλά φιλιά και καλό κουράγιο!!

      Διαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS