Ήρθε ο Άι Βασίλης..

by - Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2013

in English soon

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν γεμάτη προετοιμασίες για το βραδινό τραπέζι...Θα κάναμε την αλλαγή του χρόνου στο σπίτι μας, μαζί με τον αδερφό του Αντώνη, τον Χρήστο,τη Βέρα και τον Αλέξανδρο. Στην κουζίνα γινόταν ..πα νι κός !! Ο Αντώνης έφτιαχνε μανιταρόσουπα κι εγώ έψηνα τη βασιλόπιτα και τελείωνα τα τζιντζεροσπιτάκια..
(που τελικά έφτιαξα 3 διαφορετικές βασιλόπιτες και τελικά ούτε μια δεν τρωγόταν..ατυχία...!! Και το σπιτάκι αν και όμορφο δεν ήταν τόσο νόστιμο όσο περίμενα..θα ξαναπροσπαθήσω όμως...)


 (συνταγή από εδώ..)

ενώ ο Χρήστος έψηνε σουβλάκια στο μπαλκόνι...Ένας πυρετός προετοιμασίας...Φάγαμε όλοι μαζί,απλά και οικογενειακά και μετά καθίσαμε όλοι στον καναπέ μας, να χαζέψουμε τηλεόραση και να περιμένουμε τον καινούριο χρόνο!! 
Ο Νικόλας ξύπνιος και σε υπερένταση...Τα παιχνίδια που του έφερε η γιαγιά και ο παππούς, ο ξάδερφός του..τόσος κόσμος μέσα στο σπίτι...Σιγά μην κοιμόταν.. 
Ακούγαμε τα πυροτεχνήματα από τις 12 παρά..Μετρήσαμε αντίστροφα και τραγουδήσαμε το "Πάει ο παλιός ο χρόνος" ...3...2...1... και να ο καινούριος χρόνος ήρθε...Ήρθε και μας βρήκε χαλαρούς στον καναπέ μας...εγώ αγκαλιά με το Νικόλα...Το πρώτο φιλί του 2013 ήταν στο γιό μου και το δεύτερο στον άντρα μου...
Κόψαμε τη βασιλόπιτα και το φλουρί έπεσε στο σπίτι μας... Μακάρι να είναι τυχερό το σπιτικό μας..Να είναι ζεστό και γεμάτο αγάπη και φίλους και αγαπημένους μας ανθρώπους..

Τολμώ να πω οτι είμασταν τόσο κουρασμένοι που μετά από καμιά ωρίτσα μας πήρε ο ύπνος όλους μας στο σαλόνι..Ο Νικόλας λίγο μετά που έφυγαν οι θείοι του ενώ εγώ τον ακολούθησα λίγο αργότερα..Τελευταίος αποκοιμήθηκε ο Αντώνης...

Κατά τις 5 το πρωί ήρθε ο Άι Βασίλης (η μαμά δηλαδή) και έβαλε τα δώρα κάτω από το δέντρο...και ξανακοιμήθηκε... 
 

Το πρωί που ξύπνησε ο Νικόλας...Του ανακοινώσαμε περιχαρείς οτι ήρθε....ο Άι Βασίλης!!! Με την κάμερα και τη φωτογραφική μηχανή στα χέρια πήγαμε όλοι στο σαλόνι...κι εκεί ο Νικόλας είδε....τα δώρα του Άι Βασίλη...και φώναξε: "κουζίνααα"...



Ήρθε ο Άι Βασίλης..έφαγε τα "μπικότα", ήπιε το γάλα και άφησε τα δώρα στο "δέντο"...

Και μετά του δείξαμε και τα υπόλοιπα δώρα..που στην αρχή ούτε που τους είχε δώσει σημασία...Και άρχισε να ξετυλίγει...


Ο Άι Βασίλης έφερε στο Νικόλα...τι άλλο..;;; Μίκυ !!! Έναν πίνακα "γράψε-σβήσε" του Μίκυ κι ένα επιτραπέζιο του Μίκυ (που θα το παίξει λίγο αργότερα γιατί είναι για λίγο πιό μεγάλα παιδιά!!). Κι επειδή ήταν πολύ πολύ καλό παιδί...του έφερε κι άλλα δώρα...Μιά κουζίνα για το μικρό μου σεφ... Παραμύθια που τρελαίνεται να του διαβάζουμε..και κούκλες κουκλοθέατρου από το αγαπημένο του παραμύθι.. "Τα τρία γουρουνάκια" ...φυσικά!! Ο Νικόλας τρελάθηκε με όλα....

Και του χρόνου ψυχούλα μου....



 

You May Also Like

13 σχόλια

  1. και του χρονου! Τι ωραία δώρα! Κι εμείς τα προηγούμενα χρόνια όλα τα δώρα (από παππούδες γιαγιάδες, γονείς, θείους) τα βάζαμε στον σάκο του Άι Βασίλη! Τον πίνακα και την κουζίνα θα τα ευχαριστηθεί. Το παζλάκι το έχουμε και μεις είναι για πολύυυυ αργότερα!
    kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Κατερίνα μου!! Παίζουμε πολύ και κουκλοθέατρο...Έχει ξετρελαθεί!! :)

      Διαγραφή
  2. Τι ωραία που περάσατε!!
    Είχα κι εγώ τέτοια χαρά όταν ερχόταν ο Αι Βασίλης....πανευτυχής!
    Κι ακόμη έχω δηλαδή γιατί το έθιμο με τα δώρα κάτω από το δέντρο το συνηθίζουμε ακόμα και τώρα που εγώ και τα αδέρφια μου γαιδουρέψαμε.
    Φιλιά Ελπίδα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ααα κι εμείς το ίδιο!! Το δέντρο έχει τα δωρα απο κάτω όσο χρονών και να είμαστε!! χαχα!! καλή χρονιά κουκλίτσα!!

      Διαγραφή
  3. και του χρονου, να εισαστε καλα! το ζουζουνι σου πρεπει να τρελαθηκε....στα ματια των παιδιων βλεπεις την πραγματικη ευτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και του χρόνου Ελπίδα μου!
    Απ ότι καταλαβαίνω έχουμε κάτι κοινό..πιο πολύ χαιρόμαστε εμείς όταν προσφέρουμε δώρα στα μικρά μας απ ότι αυτά!Καλή Χρονιά σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραία! Και του χρόνου! Καλά ο Μίκυ..best seller βλέπω στις ηλικίες μας! Αφού μ'αρέσει και μένα φαντάσου! Τέλεια δώρα για το Νικολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και του χρονου να περασετε ετσι ομορφα!!!!ξετρεάθηκε ο Νικολας ε;εχουμε τα ιδια πιτζαμακια κ τρελα με την Μινυ καθως ειμαστε κ κοριτσακια!!χαχαφιλια Αλεξανδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και του χρόνου. Καλά κάνατε και πήρατε κουζίνα! Θα βοηθάει τη μαμά στη μαγειρική. Μην στεναχωριέσαι για τις βασιλόπιτες. Όυτε εμάς πέτυχαν. Ξέχασα κάποια υλικά. Του χρόνου θα μας βγει. Φιλάκια πολλά στον Νικόλα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι κάτι τέτοιες στιγμές είναι ανεκτίμητες... Και του χρόνου να περάσετε έξίσου όμορφα!
    Αυτός ο πανικός στην κουζίνα μπορεί να σε αποσυντονίζει καμιά φορά, αλλά είναι υπέροχος... Είναι ο πυρεττός της δημιουργίας!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εσείς τα περάσατε υπέροχα! Και του χρόνου να είστε καλά! Τα δωράκια σας, πολύ όμορφα. Πώς να μην ενθουσιαστεί ο Νικόλας :)

    Φιλάκια πολλά xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε τον μικρό σεφ, ενθουσιάστηκε με την κουζίνα! Μας βλέπω σε λίγα χρόνια να μας δίνει συνταγές για σούπερ βασιλόπιτες! Αλλά και ο Μίκυ..... σταθερή αξία για όλα τα πιτσιρίκια! Μακάρι όλη του η ζωή να είναι μια υπέροχη τεράστια έκπληξη! Πολλά πολλά φιλάκια για τη Νέα Χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κριμα για τις βασιλοπιτες αλλα δεν μας νοιαζει αφου το φλουρι πηγε στο ζεστο σπιτακι σας το οποιο ευχομαι να ειναι ζεστο κυριολεκτικα αλλα και μεταφορικα, για ολη τη χρονια!!!
    Τα δωρακια σας τελεια!!! Η κουζινα για τρελες μαγειρικες και ο Μικυ για ατελειωτες ωρες παιχνιδι!!! Παντως τα σπιτακια μια χαρα μου φανηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS