Όχι πια ζάχαρη...

by - Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2012

Έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου...να χάσω κιλά.. Όχι μόνο για τον Αντώνη που με ζαλίζει αλλά κυρίως για μένα και για το καλό του οργανισμού μου...Αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειες άκαρπες...κι εγώ παραμένω μια στρουμπουλή λιχούδα...Είδα κι απόειδα λοιπόν ..κι αφού άκουσα πολλά πράγματα..δοκίμασα το τεστ δυσανεξίας...Αυτό είναι ένα τεστ που σου δείχνει ποιές τροφές επηρεάζουν άσχημα τον οργανισμό σου...το μεταβολισμό σου και λοιπά και λοιπά..Έσκασα λοιπόν το πενηντάρικο..και βγήκε η απόφασηηη...Για 3 ολόκληρους μήνες θα πρέπει να κόψω (μαχαίρι όμως...) : 
  • τη ζάχαρη (και οτι περιέχει ζάχαρη, και όλα τα είδη ζάχαρης)..- αντίο γλυκάκια και ΠΑΓΩΤΑΚΙΑ (κλαψ)
  • τη μαγιά (και ότι περιέχει μαγιά), το σιτάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη - οπότε αντίο ψωμάκι και πίτσα και κουλουράκι...
  • το αγελαδινό ΜΟΝΟ γάλα (χμμμ αλλά μπορώ να φάω γιαούρτι και τυρί)
  • τα κρεμμύδια πράσινα και ξερά
  • το κακάο και τη σοκολάτα δηλαδή...
  • αναψυκτικά και κρασιά και λικεράκια
  • το μέλι... και μερικά άλλα πράγματα που δεν μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση ούτε και έλλειψη αφού δεν τα πολυτρώω..όπως το αβοκάντο ή το κουνέλι κλπ..   
Και τώρα...τι τρώμε ;;; Λοιπόν ξεκίνησα τη Δευτέρα και σχεδόν τελειώνει η εβδομάδα...έχω ήδη αρχίσει να ψάχνω για εναλλακτικές συνταγές και τροφές για να αντικαταστήσω αυτές που δεν επιτρέπεται να φάω... Για παράδειγμα ..άλλαξα γάλα...Δοκίμασα κατσικίσιο... Λοιπόν, μου άρεσε..Πήρα και το "Ολυμπος" και μετά δοκίμασα και το "Ροδόπη" και κατέληξα στο δεύτερο γιατί το πρώτο μου μύριζε κάπως...είμαι κι ασυνήθιστη χεχε...Το μόνο κακό είναι οτι δεν βρήκα light...Ίσως πρέπει να ψάξω σε μεγάλα supermarket..Τώρα από γλυκο βρήκα κάποιες συνταγές και λέω να δοκιμάσω από βδομάδα...αλεύρι μπορώ να φάω μόνο ολικής και καλαμποκάλευρο (ευτυχώς...) Κι από ζάχαρη..χμμ θα δοκιμάσω τη στέβια από βδομάδα επίσης...που είναι φυτική και πολύ πιο υγιεινή.. Τελικά..όλη αυτή η ιστορία μας βοηθήσει να τρώμε καλύτερα και πιο υγιεινά... Δεν ξέρω αν θα αντέξω 3 μήνες.. (ίσως να πέσω και σε κανένα μικρό παραπτωματάκι... χεχε...) Όμως το πήρα σοβαρά το θέμα (ήδη αρνήθηκα να φάω κεκάκι σπιτικό και μπισκοτάκια...) και αυτή τη φορά θα βάλω πραγματικά τα δυνατά μου να αποτοξινώσω τον οργανισμό μου...Οπότε...wish me luck !!! και βλέπουμε...Καλό βράδυ ...

You May Also Like

9 σχόλια

  1. καλή τύχη ,δύναμη και υπομονή!ελπίζω ο συζυγος να φωνάζει για την υγεία σου και όχι για την εμφάνισή σου....να το κάνεις για σένα !!!καληνυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ... ούτε ψίλος στον κόρφο μου τέτοια δίαιτα.
    Δύσκολα τα πράγματα, αλλά όχι ακατόρθωτα!

    Βρες εναλλακτικά πράγματα να κάνεις για να μην σκέφτεσαι το φαγητό.
    Τώρα που είναι καλοκαίρι βγες βόλτες, κολύμπα, πήγαινε σε παιδικές χαρές με το παιδάκι, κάνε τα πάντα για να μην σκέφτεσαι το φαγητό.

    Καλή τύχη στην προσπάθειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια!!!! Μια καινούργια αρχή λοιπόν!! Βάλε και στοίχημα, γιατί θα το κερδίσεις σίγουρα...να κονομίσεις και κάτι δηλαδή από όλη αυτή την προσπάθεια....Κουράγιο και δύναμη.όλα στο μυαλό είναι τελικά...έτσι δεν είναι; Το λέω σε εσένα για να το ακούω κι εγώ...αχ κι εγώ προσπαθώ να αποφύγω τη ζάχαρη, αλλά με βρίσκει αυτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Κατερίνα μου ..έτσι είναι ..όλα στο μυαλό τελικα...Να πεις στη ζάχαρη να σ'αφήσει ήσυχη χαχα !!!

      Διαγραφή
  4. Καλή επιτυχία στη προσπάθειά σου αυτή! Να δούμε πότε θα το αποφασίσω κι εγώ να αρχίσω κάποια στιγμή να προσέχω, γιατί λιγάκι έχω ξεφύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη επιτυχια.Εγω ακομα το σκεφτομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελπίδα μου καλή επιτυχία! Εύχομαι "τα πεταμένα" λεφτά σου για το τεστ, να γίνουν αφορμή να κάνει ένα γερό ξεκίνημα και να τα καταφέρεις να φτάσεις στο στόχο σου με σωστή διατροφή και άσκηση! Άντε να έχω κι εγώ μια έμπνευση! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελπίδα μου καλή επιτυχία στηνπροσπάθειά σου. Απότι διάβασα στις επόμενες αναρτήσεις σου αντιστάθηκες στους πειρασμούς της ζάχαρης στις βαπτίσης. Εύγε! Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΙ
η καινούρια μας ομάδα για το παιδί και τις κατασκευές

Σελίδες

cookies

ANALYTICS